33. kolo
03.04.2010 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Arsenal FC - Wolverhampton Wanderers 1:0

Jasná převaha, přesto velké drama až do posledních minut. To bylo sobotní odpoledne na Emirates Stadium. Domácí svého soupeře prakticky k ničemu za celý zápas nepustili, tři body však vybojovali až čtyři minuty po řádné hrací době.

Favorité se do první gólové šance dostali už po šesti minutách. Vcelku lehce prošel Walcott od postranní lajny až do vápna, kde přihrávkou před bránu našel Eduarda. Ten střelou z první přes obránce nechal vyniknout Hahnemanna.

Na druhé straně zahrozil Mancienne, branku z dálky netrefil a musel tak trnout u dalších obrovských šancí domácích. Nejprve nevyužil samoty na malém vápně Eduardo a po střele vpádu došel míč sotva za brankovou čáru několik metrů od tyče.

V další šanci se objevil Sagna, který běžel vstříc brankáři, ale přízemní střelou trefil pouze jeho nohu. Za pár minut vyšel ze souboje vítězně hráč Arsenalu a Eboué se díky tomu dostal k míči před brankou, kterou kryli pouze obránci. Jenže pokus o patičku mu vůbec nevyšel a vysněnou šanci sám zhatil.

Agilní Walcott se sám dostal ke střele ve 23. minutě, kdy odražený míč po rohu napálil bez přípravy a Hahnemann musel vytáhnout další solidní zákrok. Arsenal byl jasně lepší, další gólová příležitost přišla tři minuty po půlhodině hry. Rosický se užuž napřahoval ke střele zpoza vápna, jenže tříčlenný blok ho přiměl k patičce na Denilsona, který mířil metr vedle levé tyče.

A tak mohli za bezbrankový poločasový stav domácí děkovat Almuniovi, který minutu před koncem s velkými problémy odvrátil do branky se stáčející rohový kop Jonese. Pasivně hrajícím Vlkům po právu štěstí nepřálo.

Eduardo načal svou šancí i druhý poločas. Nejprve špatně trefil hlavičku, která mířila především do výšky. Na rozdíl od dvojice bránících hráčů se rychle zorientoval a v pádu mu nechybělo mnoho, aby míč nasměroval do branky.

Střelecky se projevil i Tomáš Rosický, který zůstal ve vápně nehlídán. Otočil se tak směrem k brance a z úhlu se neúspěšně snažil překonat brankáře hostů. A šest minut po hodině hry byl Rosický v centru dění znovu. Tentokrát ho zezadu nepříjemně srazil skluzem kapitán hostů Karl Henry, který se tak po zásluze šel předčasně sprchovat.

A byl to právě český záložník, kdo se jako první pokusil o využití přesilové hry. Poté, co se vrátil po ošetření, zůstal nehlídaný ve vápně a díky přesné přihrávce Walcotta se ocitl sám před Hahnemannem. Jeho lehkou teč však brankář Vlků vyrazil na roh.

Osmnáct minut před koncem si poradil i s hlavičkou Bendtnera, která padala přímo pod břevno. Střelecky aktivní Rosický ztroskotal na brankáři chvíli poté, kdy pohotově pálil z hranice vápna. Arsenal si předlouho pohrával se svými fanoušky, v závěru se prakticky nedostával do žádných šancí.

Jenže Wengerovi svěřenci poslední minuty zápasy milují, nejinak tomu bylo v zápase proti Wolvesu. Sagna ve čtvrté minutě nastavení centroval do vápna na Bendtnera, kterého neuhlídal Zubar a vytáhlý útočník hlavičkou konečně překonal švédskou zeď. Minutu po avizovaném nastavení si tak domácí mohli dovolit zahodit brejk čtyři na jednoho.

Autor: Josef Gvoždiak / eurosport.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

musej bejt 3 body

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Mircu5

Tady možná malé překvapení 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

utrápený povinný 3 body... doufám... při současný marodce zázraky nečekám 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

to už si snad ten arsenal dělá srandu ty vole tým kvality wolwes doma porazit 1:0 golem v 90 min. a navíc tým kvality arsenal jasně je to výhra ale

Reagovat
smazaný uživatel

Vubec nerozumis fotbalu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele