9. kolo
26.10.2008 16:00 CET
0 : 4
(0:1)
Stadión:
JJB Stadium, Wigan

Reportáž

Wigan Athletic - Aston Villa 0:4

Aston Villa opět ukázala, že má letos namířeno v Premier League velmi vysoko, domácí Wigan zdolala vysoko 4:0.

Skóre otevřel z pokutového kopu Gareth Barry, potom se trefili Gabriel Agbonlahor, John Carew a Steve Sidwell. Poslední dva jmenovaní zasáhli do hry až během utkání.

V první vážnější situaci se objevili hosté z Aston Villy, když Gareth Barry vybídl k zakončení Jamese Milnera, bývalý hráč Newcastlu ale pálil z velkého vápna vedle. Na druhé straně se nepodařilo skórovat Emilu Heskeymu.

Hostující fanoušci se poprvé mohli radovat ze vstřelené branky ve 21. minutě, když byla ve velkém vápně po kontroverzním zákroku Tituse Brambla na pronikajícího Gabriela Agbonlahora nařízena penalta. K ní se postavil středopolař Gareth Barry, jenž poslal balon za záda brankáře Kirklanda a dostal hosty do vedení. Opakovaný záznam ukázal, že pokutový kop byl nařízen právem.

V padesáté třetí minutě vystřídal na hřišti Barryho John Carew, který okamžitě začal plnit svou roli na jedničku, po rohu Ashley Younga prodloužil balon na Gabriela Agbonlahora, jenž ze dvou metrů překonal Kirklanda. Tým Martina O’Neilla vedl už 2:0.

V 63. minutě si útočné duo Aston Villy spolupráci vyměnilo, Agbonlahor nacentroval balon na Johna Carewa a Nor pohodlně hlavou zasunul míč do brány – 3:0, zápas už byl víceméně rozhodnutý.

A když už se zápas chýlil ke konci, hosté udeřili ještě jednou. James Millner přijal přihrávku od Nicka Shoreyho a poslal míč na střídajícího Steva Sidwella, který vsítil svůj první gól za Aston Villu.

Villans se po dnešní přesvědčivé výhře opět posunuli v tabulce vzhůru, Wigan se propadl na patnáctou pozici.

Autor: Petr Páral / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele