37. kolo
17.05.2009 14:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

West Bromwich Albion - Liverpool FC 0:2

Domácí West Bromwich Albion se dnes stal jistě prvním sestupujícím celkem z Premier League. V nesmírně těžkém utkání s Liverpoolem potřeboval zvítězit, nakonec ale podlehnul 0:2 a minimálně na rok opustí první ligu.

West Brom se druhého Liverpoolu ani v nejmenším nezalekl a hned v úvodních minutách utkání se nastěhoval na půdu svého soupeře, kde byl poměrně nebezpečný. Gólman Reina se musel mít na pozoru. Už v 5. minutě svůj tým pořádně podržel. Po rohovém kopu totiž míč doletěl až na zadní tyč k úplně osamocenému Greeningovi, který měl skutečně skvělou příležitost otevřít skóre. Z velkého úhlu ale hned dvakrát narazil právě na španělskou brankářskou jedničku Liverpoolu. Nakonec se museli Baggies spokojit jen s rohovým kopem.

V 9. minutě bylo před hostující svatyní opět řádně horko. Střílenou přihrávku Greeninga na volného Brunta dokázal na poslední chvíli vyrazit Reina. Liverpool v první půli příliš jako favorit nepůsobil, k nějakému velkému ohrožení Kielyho brány se nedostával. Nebezpečně se tvářila snad jen zblokována střela Torrese.

K překvapení všech se ale Reds ujali vedení. Smutným hrdinou se stal domácí Shelton Martis, který se dopustil skutečně hloupé chyby. Míč mu totiž od kopačky odskočil více, než sám chtěl, tohoto zaváhání okamžitě využil kapitán Steven Gerrard a šel sám na bránu, nakonec bez větších problémů přesně zakončil. Pro West Brom to byla skutečně tvrdá rána, jelikož do té doby nehrál vůbec špatně. Jedinou velkou šanci měl už jen Fernando Torres. S jeho hlavičkou si ovšem Kiely bez problémů poradil a vyrazil jí na roh.

Ve druhém poločase domácí fotbalisté nezačali tak aktivně, jako v tom prvním, jedinou šanci, ze které by mohl padnout gól, měl na svých kopačkách Menseguez, ale míč poslal přímo na Reinu. Hned vzápětí se pokoušel o zakončení také Torres, z velkého úhlu ale ani tentokrát na Kielyho nevyzrál. V 60. minutě přišla největší šance Baggies v zápase. Mensegueze našel skvěle na hranici pokutového území středopolař Koren. Argentinský útočník se snažil poslat míč na volného Fortuneho, který mohl zakončovat do prázdné brány, jenže v jasné tutovce selhal a nechal se odzbrojit Lucasem.

Nedáš, dostaneš. Toto známé pravidlo zafungovalo také dnes. V 63. minutě se prosadil Dirk Kuijt a odsoudil tak West Brom k sestupu. Hostující útočník si pohrál s obranou a pozemní střelou k tyči podruhé v utkání rozvlnil síť. Vzápětí mohlo být ještě hůř. Do další zajímavé šance se dostal mladík Lucas a byl nesmírně blízko brance. Včas ale zakročil Kiley, a tak Liverpool svůj třetí gól nevstřelil.

West Bromwich se nechtěl vzdát a 77. minutě měl hned dvě šance. V obou se ocitl útočník Fortune, jenže ani jednu nevyužil. O tři minuty později už sice dokázal míč do brány propasírovat, tentokrát mu ale radost pokazil rozhodčí, který odpískal ofsajd. Třetí hřebíček do rakve Baggies málem přidal Babel, při zakončení mu však scházela přesnost. I přesto už ale Liverpool v pohodě dokráčel k vítězství.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
Honda

to bude tezky zapas w.b.a budou zalezeni na 16 a odkopavat balony..!! no tip 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 minimálně =) Let´s go REDS !!

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

remiza

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Titul je sice pryč, ale se sezonou jsem nadmírou spokojenej a ještě to završit 2. místem před chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 to je jasny zapas a este stale zije iskricka nadeje ak sa dnes Arshavin predvedie

Reagovat
smazaný uživatel

liverpool jednoznacne vyhraje 0:3 4 ever

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Kluci příští rok jsme mistři my!!!!!

YNWA

Reagovat
smazaný uživatel

Bol by som velmô velmô rád pretože by si to Liverpool aj Rafa zaslúžili a komečne by sme mali ukázať Manchestru kde je sever!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool už sice nemůže mít titul,ale druhý místo by chtěli asi mít takže tak 0:2 YNWA forever

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele