11. kolo
01.11.2008 18:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Tottenhamu senzačně otočil téměř prohraný duel s Liverpoolem

Z Tottenhamu se pomalu stává mistr závěrečných minut. Poté, co v poslední chvíli vyrovnal derby s Arsenalem, dnes dokonce otočil utkání s doposud vedoucím Liverpoolem. Hrdinou White Hart Lane se tentokráte stal Rus Pavljučenko.

Tottenham příliš dlouho z euforie po severolondýnském derby nežil. Už ve třetí minutě totiž zmrazila White Hart Lane nečekaně brzká trefa Kuyta. Aut z pravé strany si obratně zpracoval Keane, obtočil se okolo svého strážce, čímž se dostal do šestnáctky Spurs. Tam posunul míč vedle sebe Kuytovi, který nekompromisně ze značného úhlu prostřelil Gomese. Hororový start Londýňanů do utkání málem podtrhl v šesté minutě nešťastný zásah Benta do centru Gerrarda z rohového kopu, který málem vyústil ve vlastní gól.

Posléze se hra poněkud uklidnila, Kohouti se nicméně o vstřelení branky snažili o něco intenzivněji. Nedaleko gólu byl Bent ve 22. minutě, na nadějný centr Čorlukův však jen těsně nedosáhl. Ve 41. minutě pak přišla ještě větší šance domácích. Modrič si na hranici šestnáctky poradil s Carragherem, aby parádní ranou donutil Reinu k předvedení skvělého zákroku. První půle tedy sice začala slibně, nakonec se ale střelci obou mužstev příliš nečinili.

Hned zkraje druhého dějství hodně polekal publikum na White Hart Lane dvěma nebezpečnými pokusy Steven Gerrard. Nejprve jeho tečovaná bomba skončila za přispění Gomese na břevně. Poté se po chybě brazilského brankáře na hranici šestnáctky anglický internacionál nerozpakoval, svou střelu však opět namířil pouze do horní části brankové konstrukce. Krušné chvíle Spurs v úvodních chvílích druhé půle pokračovaly hned v 56. minutě. Tehdy Gerrard z přímého kopu našel na zadní tyči Alonsa, jehož pokus však trestuhodně neměl gólové parametry. Za dvě minuty ještě hodně aktivní kapitán Reds navázal na zblokovaný centr Riery nepřesnou ranou, pak ovšem začala kohoutí show.

Po hodině a osmi minutách hry centroval David Bentley balon do pokutového území, po něm se na přední tyči vrhalo hned několik hlav, patřících hráčům toho či onoho mužstva. Nakonec ho trefil Jamie Carragher a bohužel pro něj a celý Liverpool ho tímto usměrnil za Reinova záda. Tato nešťastná situace Reds poznamenala natolik, že najednou ztratili převahu, které nabyli začátkem druhého poločasu. V 81. minutě to dokonce mohlo být 2:1, kdyby Pavljučenko naložil s možností, kterou mu svou minelou nabídl Reina, lépe. Co však tehdy nebylo, stalo se minutu před koncem. To gólman Liverpoolu sice ještě zvládl vyrazit pokus Bentleyho, na pohotovou dorážku Pavljučenka už byl ovšem krátký.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (28)

Přidat komentář
cerwi

Konečně se zvadámě a odnese to poprvé v sezoně Liverpool... tip 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat
smazaný uživatel

nn Liverpool neporhraje mylsím že to bude 1:0 pro Live(Torres nebo Gerrard) naše forma je dobrá a na Spurs si mylsím že mammé

Reagovat
smazaný uživatel

ten kurs na liverpool stojí za to vsadit ale budu se bát,tottenham se zvedá

Reagovat
smazaný uživatel

To vidim na souboj dvou skvělých trenérů. Spurs budou chtít navázat na skvělej závěr s Arsenalem. Pepe Reina si bude muset dát pozor hlavně na ty jedovky z dálky. viz. Bentley, Jenas, Modric. Jinak snad už nastoupí Torres, hlavně ať už nemá takovou smůlu na zranění ...

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool vyhraje ligu zejtra vyhra 2:1 (torres, KEANE)

Reagovat
smazaný uživatel

totenham se ukáže 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Přál bych Tottenhamu, aby slavil další skvělý výsledek a odpoutal se od spodku tabulky.

Reagovat
smazaný uživatel

zato ze tottenhamu visel zapas s tottenhamom uz tu je tip 10........................liverpool opet vyhra

Reagovat
smazaný uživatel

Nato som si tu už zvykol. Ba naopak, ak zas "idú" proti lfc, bude to dvojka V tejto sezone uhádla redakcia z 10tich zapasov lfc v pl len jeden

K zápasu, ak sa nejakym sposobom podarí spurs menší golostroj, tak majú šancu, avšak proti stále sa zlepšujúcej obrane lfc to bude ťažké. A lfc nejaky ten gol dá.

Reagovat
smazaný uživatel

zato ze tottenhamu visel zapas arsenalom(ne z tottenhamom )

Reagovat
Pharrell

neprohra domacich

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes to pro Spurs bude hodně těžke.... Bojím se co opět vymyslí Gomes Ikdyz Live neni typicky tym ktery utoky taha pres lajny, ale naopak středem tak by snad nemuselo chodit tolik centrovaných míču. LFC nejspíše vsadí opět na dva DM což by mohlo vyhovovat našim utokům vedených po křídlech... No bude to zajímavý zapas, netroufam si tipovat vysledek....

Reagovat
smazaný uživatel

Keby bola remíza ani by som sa moc nehneval.

Reagovat
smazaný uživatel

S posledným týmom tabulky? Neblazni

Reagovat
smazaný uživatel

Ale, Yidos su nevyspytatelný.

Reagovat
smazaný uživatel

No ja myslim ze aktualní pohled na tabulku je dosti zavádějící. Tím nechci řict ze vykony Spurs jsou takovy, ze by mohli byt na čele.... Ale rozhodně to neodpovídá poslednímu místu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ved s Tebou suhlasím. Hento bola len sranda.

Reagovat
smazaný uživatel

Gerrard je NEJ lampard mu nesaha ani po slipy nejaka Chelsea vubec nevi co je fotbal !!

Reagovat
smazaný uživatel

Objektivní názor

Reagovat
smazaný uživatel

Super! At žije Tottenham! Parádní výkon!

Reagovat
smazaný uživatel

to jo, ale az poslednich 20 minut, do te doby kohouti nehrali nic, a kdyby dostali 4 goly tak se nemuzou divit

Reagovat
smazaný uživatel

já se díval ot bvyl zápAS jako ..... ale fandil jsme totenhamu aby vyhrál aby chelsea byla na 1.místě ale i tak fandím i totenhamu

Reagovat
smazaný uživatel

liverpoolu strasnen chybi Torres,za posledni 4 zapasy dali po jednom gole,to je strasne malo Keane nemuze Torrese nahradit,dnes byl podprumerny.

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes to nebolo ani tak o Torresovi (šancí predsa bolo dosť) ako o disciplíne a psychickej odolnosti. Nechápem ako sa mohli tak zložiť po tom vlastnáku. Od toho momentu bola len otázka času kedy si spurs darované body vezmú všetky.

Reagovat
smazaný uživatel

konecne mozem s hrdostou povedat..ze som fanusik tottenhamu ..gr8 vykon..lennon

Reagovat
smazaný uživatel

shodou okolností můj první zápas byl Liverpool-Tottenham,v roce 1984...Grobbelaar,Molby,McMahon,Rush,Beardsley--Clemence,Chiedozie,Archibald,Hoddle...bylo mi deset,ale od té doby fandim LFC,dnes bohužel...(ale mám rád i Spurs,Magpies,Villans a kupodivu i ManU)

Reagovat
smazaný uživatel

Včera pro Reds, to byla obrovská škoda . Hned po třech minutách a nenápadným autu vedem a celej první poločas kontrolujem docela hru. A všechno šlo i po přestávce, asi nejlépe to myslel Steven po chybě Gomese, o to větší škoda, že mu to přetím právě Gomes vytáhl na tyčku. Pak Alonso byl tak blízko u brány a Kuyt, ale ten to měl složité, balon mu šel moc prudce.

Posledních půl hodiny to šlo hrozně z kopce. Bent si dal dlouhej balon do šestnáctky a nechápu proč ho tam nikdo neblokl a nekopl to aspoň do autu. Bentley, z rohu nacentroval a Jamie si balon uklidil do brány, ale bylo to v souboji, takže ven od brány se to dalo dát těžko. Prává strana hořela na konci jak papír. Babel asi do hry neměl chodit, teda dle mého názoru, být tam Sami bylo by vše Ok. Ale těžko to Benitezovi vyčítat, to bylo ještě před tím vyrovnáním . Každopádně po pravé prošel Bentley a to je zabiják. Pepe po tom projektilu skočil, Pavljučenko měl hlídače za zádama a tak si to tam sklepl úplně pohodlně.

Takže jak vidim Redknapp na Spurs zabírá jak paralen. Pro Reds velká škoda, když už jsme dali Blues a United. Tottenham byl sice poslední,ale rozhodně to nebyl outsider, takže hlavně na to zapomenout a de se dál

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele