30. kolo
21.03.2009 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Chelsea FC 1:0

Chelsea měla možnost stáhnout náskok Manchesteru United na pouhý bod. Musela však vyhrát na White Hart Lane proti Tottenham. Tento cíl ale nesplnila, jelikož jediným střelcem utkání se stal domácí Luka Modrič.

Dnešní duel začal kvůli obavám z teroristického útoku s půlhodinovým zpožděním a vynucená pauza zřejmě více uškodila Chelsea, která hned od úvodu byla pod mírným tlakem Tottenhamu. Přesto jako první vážně zahrozili právě Blues, konkrétně Essien. Jeho dalekonosný pokus ale nadvakrát lapil Gomes. Na druhé straně to zkoušel, taktéž bezúspěšně, Bent.

V 18. minutě nebezpečně zahrozil Robbie Keane. Ten využil chyby Alexe, který nedokázal hlavou zasáhnout míč, a z poměrně velkého úhlu zaměstnal Petra Čecha. Ten jeho dělovku vyrazil a zažehnal tak vzniklé nebezpečí.

Keane dnes znamenal pro Chelsea velkou hrozbu a v 25. minutě to opět potvrdil. S jeho střelou z hranice pokutového území si ale opět Čech poradil a bez větších problémů ji lapil. Gomese se snažil ohrozit Anelka, jenže opět z velkého úhlu nedokázal brazilského gólmana prostřelit. První poločas žádný atraktivitou překypující fotbal nenabídnul.

Začátek druhé půle začal pro Tottenham skutečně skvěle. Po necelých pěti minutách hry se zapsal do listiny střelců Luka Modrič, jenž zakončoval po centru Lennona. Gólman Čech neměl šanci jeho střelu z první chytit, jelikož chorvatský záložník ji poslal skvěle k tyčce.

Chelsea na obbdržený gól nezareagovala a přesně po deset minutách mohla inkasovat podruhé. Po podobné akci, jako při prvním gólu, zakončoval opět Luka Modrič, ale Čecha v tomto momentě nepřekvapil. V 64. minutě mohli hráči v modrých dresech z ničeho nic vyrovnat. Centr Bosingwy prošel až na zadní tyč, kde se zjevil Lampard, jenže trefil pouze před sebou stojícího hráče a vybojoval tak pouze rohový kop.

Za další tři minuty zaměstnal střelou z pravé strany Gomese Drogba, také bez úspěchu. Chelsea sice držela míč častěji na svých kopačkách, jenže pro bránu Tottenhamu moc velké nebezpečí neznamenala. Až v 74. minutě střílel nepřesně Drogba a o pět minut později měl tutovku Lampard, s jeho hlavičkou si ale s vypětím všech sil poradil Gomes. Své štěstí pokoušel opět i Drogba, jenže scházela mu opět přesnost.

V nastaveném čase měla Chelsea hned tři příležitosti, jak s výsledkem něco udělat. Nejprve nedokázal poslat míč do sítě kanonýr Anelka, o pár sekund později zastavilo Alexovu hlavičku pro změnu břevno. Jako poslední pálil z otočky Ballack, ale jeho střela byla zblokována.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tottenham se dostava do formy,totez i chelsey, vidim to na plichtu

Reagovat
Lahvac-CZ

Takto memůžes uvažovat . Tady je jedno, jestli se Tottenham dostává do formy nebo ne. Chelsea FC stejně vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

chelsea roznese tottenham 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

góly: essien, drogba, lampard

Reagovat
Devil

Doufam ze Chelsea klopytne.

tip.-1:1

Reagovat
smazaný uživatel

jo lampard da gol ale chelsea vyhraje 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

no je to derby ... člověk nikdy neví ... chelsea at to skončí jakkoli

Reagovat
smazaný uživatel

1:3(Bentley-Lampard,Drogba,Anelka)

Reagovat
Tomtaf

3:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 tottenham dotoho!

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea pondá Tottenham

Reagovat
smazaný uživatel

no i kdyz tottenham hraje doma chelsea vyhraje 1-2 (jenas,lampard,drogba)

Reagovat
smazaný uživatel

musí vyhrát Chelsea mám na ně vsazeno tak to vidím na jasnou výhru hostů. dnes fandím CHELSEA jinak CITIZEN.

Reagovat
smazaný uživatel

chelsea kazdopadne vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

jaj celsea dostala,nadhernej gol od modrice

Reagovat
smazaný uživatel

:-D tu cumite borci, co? nikdo tady netipoval vítezství Spurs..

Reagovat
smazaný uživatel

boze lampard vobec nebol vidiet aj ked je to moj najoblubenejsi futbalista a podla mna najlepsi v histoorii futbalu mo je hodnotenie na atento zapas pre lamúpard a je 0

Reagovat
smazaný uživatel

konečne predvedli to naco maji tak kvalitni hrace jsou fírci este se dostanou do poharu uefa

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele