9. kolo
26.10.2008 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Tottenham konečně získal tři body

Sotva odešel kouč Ramos z Tottenhamu, už kohouti slaví první letošní výhru. Dnes si pod vedením Clive Allena a Alexe Ingelthorpeho poradili s Boltonem Wanderers v poměru 2:0. O góly se postarali Rus Roman Pavljučenko a z penalty Darren Bent.

Hosté byli po většinu zápasu poměrně bezmocní a bránu Heurelha Gomese za celý zápas ohrozili jen párkrát. Naopak Spurs hráli mnohem lépe a také už v úvodních minutách se dokázali prosadit. V 8. minutě sice Pavljučenko gól ještě nevstřelil, jelikož míč na posledních chvíli odvrátil O’Brien, ovšem uběhlo pár minut a ruský kanonýr se mohl radovat, a to když úspěšně zakončoval po centru Davida Bentleyho. Brankář Jasskelainen byl bezmocný.

Jednu z mála příležitosti, jak vstřelit branku měl Bolton například v 27. minutě, kdy pálil Davies, jenže k úspěšnému zakončení mu scházela přesnost. Krátce na to se snažil poslat míč do sítě také Elmander, jeho střela ale byla pro změnu zblokovaná. Vedení mohl ještě v první půli pojistit hned dvakrát Huddlestone, ale poprvé poslal míč nad břevno, zanedlouho pro změnu mířil vedle.

Po přestávce byl Tottenham ještě aktivnější, hostům navíc už po deseti minutách zkomplikoval situaci záložník Gavin McCann, jenž fauloval Huddlestona, viděl druhou žlutou kartu a šel do sprch. Už zanedlouho početní výhodu domácí fotbalisté málem využili. Nebezpečně pálil Modrič a Jasskelainen se měl co ohánět, aby míč vyrazil.

V 60. minutě vystrašil hostujícího gólmana pro změnu O’Hara. Velmi aktivní byl dneska chorvatský reprezentant Luka Modrič, jenž sám zakončoval i vymýšlel pro své spoluhráče šance, jako například v 69. minutě, kdy uvolnil Benta, a ten postupoval sám na Jasskelainen. Míč do brány ale poslat nedokázal, jeho pokus byl chycen.

Už o minutu později pálil samotný Modrič a nevedl si zase tak špatně, jeho střela ale skončila pouze na boční síti. Krátce na to však fauloval v pokutovém území finský brankář ve službách Boltonu Darrena Benta a rozhodčí Marriner nařídil pokutový kop. Ten střelou po zemi proměnil samotný postižený. V závěru měli možnost přidat třetí branku ještě Modrič a Jenas, jenže své šance nevyužili. Mrzet je to ale nemusí, jelikož Tottenham i přesto bere všechny tři body.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

konečně!!!! super hoši

Reagovat
cerwi

Come on you Spurs :o)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele