15. kolo
30.11.2008 16:00 CET
3 : 2
(0:0)

Reportáž

Portsmouth se štěstím odvrátil další pohromu

Portsmouth nebyl daleko od další ztráty jednoznačného vedení. Nakonec utkání, jež charakterizovaly samé pětky, zvládl. Nejprve si v rozmezí pěti minut Pompey získali dvoubrankový náskok, ten během dalšího pětiminutového intervalu prohospodařili, aby stejný časový úsek dělil neuznanou branku Derbyshirea a vítěznou trefu Davise.

Ačkoliv se z tohoto utkání nakonec vyklubal gólový koncert, první půle příliš záživného nepřinesla. Leč začala zajímavě. Už v šesté minutě se nešikovně na přední tyči pokoušel Pompey osvobodit po rohu Peter Crouch, když míč akorát usměrnil do vzdálenější tyče. Následovala pasáž, kdy byla hra neustále kouskovaná a každý náznak šance okamžitě vyšuměl do ztracena vinou špatné kontroly balonu většiny hráčů. Ve 20. minutě tak vzbudila alespoň trochu vzruchu ojedinělá hlavička Pedersena nad po rohovém kopu. Crouchova příležitost ze 40. minuty byla daleko vyloženější, domácí dlouhán však z velké blízkosti po parádním centru Traorého přehlavičkoval Robinsonovu svatyni.

Krátce po přestávce Crouch přihlížejícím toto zaváhání vynahradil, když neudělal žádnou chybu v zakončení po přesném pasu Johnsona. Vystoupal nad Sambu a soupeřovu brankáři nedal žádnou šanci zasáhnout. Neuplynulo ani pět minut a už to bylo 2:0, tentokrát zásluhou Crouchova kolegy z útoku. Ten odvedl bravurní práci, aby se dostal na konec přihrávky Kranjčara, hravě se zbavil Samby a s grácií své dílo rovněž dokonal, když po zemi prostřelil Robinsona.

Jakoby však fotbalisté Portsmouthu neposlechli svého nadřízeného Tonyho Adamse a nepoučili se ze zbytečných ztrát vedení, což je letos oblíbená disciplína Pompey. Rovers totiž stačila taktéž jediná pětiminutovka a začínalo se odznovu. V 62. minutě si střídající Derbyshire doskočil pro centrovaný balon od Pedersena a překonal zoufalého Jamese. Za pár okamžiků zase dopřála domácí obrana až příliš volného prostoru Tuncayovi, ten si na ose hřiště srovnal balon a z 25 metrů přesně trefil k pravé tyči - 2:2.

A mohlo být ještě hůře, když Derbyshireova trefa ze 71. minuty nebyla uznána jen pro údajný faul na Jamese. Proto se nakonec o pět minut později Pompey znovu ujali vedení, aby ho posléze až do závěrečného hvizdu úspěšně hájili. Robinson sice ještě zvládl zasáhnout proti Diopovi, na ladný lob střídajícího Davise po přihrávce Kanua už byl ale krátký.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

blackburn by mohol bodovat naplno konecne 0-1

Reagovat
smazaný uživatel

tak na to zapomen portsmouth vyhraje 3:1

Reagovat
Devil

plichta!1:1

Reagovat
Ondraa24

konečně výhra, skvěle kluci !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele