18. kolo
21.12.2008 16:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Newcastle United - Tottenham Hotspur 2:1

Skvělá forma Newcastlu pokračuje. O zisku tří bodů pro Straky rozhodl v samém závěru duelu se Spurs Damien Duff. Ještě předtím se trefil za domácí N’Zogbia a hosté vyrovnávali zásluhou Modriče.

Tottenham už v úvodní desetiminutovce Newcastlu jasně ukázal, že si přijel pro vítězství a rozhodně nebude bránit. Jako první zahrozil, a to po centru Bentleyho z rohového kopu, stoper Dawson. Jeho hlavičku z dobré pozice ale dokázal Given zlikvidovat. Již o pár sekund později pokoušel štěstí také Tom Huddlestone, ale ani nebyl úspěšný.

Hráči hostujícího celku měli navrch, a proto bylo poměrně překvapivé, že se jako první dokázal prosadit Newcastle. K míči se dostal Charles N’Zogbia a přesně mířenou střelou za záda Gomese poslal svůj tým do vedení. O vyrovnání se pokoušel David Bentley, ale jeho nebezpečná střela byla naštěstí pro gólmana Givena zblokována Ameobim.

V 29. minutě se už Tottenham prosadil. Na dlouhý pas Dawsona v ofsajdu stojící Pavljučenko nereagoval, jenže domácí obrana zapomněla na Luku Modriče, který se dostal tváří v tvář irské jedničce v dresu Newcastlu a úspěšně zakončil. Spurs se snažili ještě do přestávky zápas otočit, ale Pavljučenko ani jednou neuspěl.

Vývoj po prvním poločase sliboval napínavou bitvu, jelikož oba kluby nechtěly zklamat své fanoušky a toužily odnést si z tohoto střetnutí tři body. Nechybělo zase tak moc a hned na úvod druhé půle byl blízko brance domácí N’Zogbia. Jeho hlavičku ale dokázal odvrátit Assou-Ekotto. V 61. minutě bylo naopak hodně horko na druhé straně. Velké nebezpečí v podobě Huddlestona a Bentleyho ale dokázal včas uhasit jistým zákrokem Given.

Také v 70. minutě se bylo nač dívat. Aktivní N’Zogbia našel v pokutovém území Viduku, jenž připravil palebnou pozici pro svého parťáka z útoku Owena, který ale mířil nad. Jako jeden z mála posledních mohl s výsledkem něco udělat Guthrie. Ten sice vyslal na Gomese slabou střelu, ale hostující gólman jí nepochopitelně vypustil a málem podruhé v zápase kapituloval. I přes tuto nevyužitou příležitost se však Newcastle mohl radovat z vítězství. V poslední minutě normální hrací doby se dokázal prosadit zkušený Damien Duff.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 - Owen da gol .........

Reagovat
smazaný uživatel

super vysledek :-)

Reagovat
Devil

Super straky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele