11. kolo
03.11.2008 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Newcastle United - Aston Villa 2:0

Domácí Newcastle přehrál ve velmi důležité duelu Villans 2:0 a body tak zůstávají na St.James' Parku.

Začátek zápasu byl z obou stran velmi klidný, první náznak vážnější akce přišel v 7.minutě, kdy měl možnost střílet Gutiérrez, jeho pokus byl však zablokován. V první čtvrthodince se hodně kouskovalo, oba týmy si neodpustily drobné fauly.

V 11.minutě měli obrovskou příležitost hosté. Po rohovém kopu Garetha Barryho však Martin Larsen trefil hlavou jen tyč Givenovy branky. Tempo do této doby vázlo, oba týmy se snažily rychlými protiútoky, ale ty zatím úspěch neslavily. Po půl hodině hry tak byl stav stále bezbrankový 0:0.

Do poločasu bylo střeleckých pokusů ještě dost na obou stranách, za domácí pálil nejčastěji Obafemi Martins a za hosty Ashley Young. Ten měl vůbec největší šanci první půle, když se šikovně zbavil obránce a následně trefil Givena do ramene.

Začátek druhé půle byl podobný tomu prvnímu. Obě mužstva se snažila dostat pod tlak svého soupeře, ale na obou stranách chyběly přesnější přihrávky, které by měly rozhodně větší šanci na úspěch.

I nadále byl na straně domácích hodně aktivní nigerijský útočník Martins, který se snažil zakončovat ze všech pozic, stále mu však chybělo potřebné štěstí. Postupně se do útoku začali tlačit čím dál více domácí, Villans se snažili dlouhými míči hledat Johna Carewa.

První branka utkání padla v 60. minutě. Barton přihrál volnému Martinsovi, ten se zbavil Laursena, jehož nezajistil Cuellar, a následně poslal míč přesně k tyči – 1:0.

Sedm minut před koncem základní hrací doby přišlo rozuzlení. Skvělou akcí se blýskl Gutierrez, který prošel po levé straně až do pokutového území a před prázdnou bránu předložil gólovou přihrávku dobíhajícímu Martinsovi - 2:0.

Autor: Michael Künzel / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tady bych volil plichtu 1-1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

přeju si výhru villans ale newcastle se pomalu dostává do formy...bude asi plichta

Reagovat
smazaný uživatel

remíza a hodně branek!

Reagovat
smazaný uživatel

jes jeste bude utok na pohary letos

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele