20. kolo
29.12.2008 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Manchester o gól přemohl Middlesbrough

Letošní předposlední klání Premier League má víceméně očekávaného vítěze. Leč fotbalisté Boro nebyli na trávníku Divadla snů zrovna do počtu a občas dokázali být favoritovi vyrovnaným soupeřem, nakonec odjíždí domů díky brance Berbatova s prázdnou.

Všichni hráči Red Devils hýřili ihned po zahajovacím hvizdu nevídanou aktivitou a každý do jednoho se na sebe snažil strhnout pozornost. Nejprve však ve třetí minutě napjal ochozy hostující Aliadiere, když se prodral přes Vidiče, pak ovšem souboj v pokutovém území neustál a bylo po šanci. To United se posléze několikrát dostali i do koncovky. Hned v páté minutě musel Turnbull hasit zaváhání svých stráží hned nadvakrát. Nejdříve Rafael našel Rooneyho, který se rozhodl nehledat volného Parka a namísto toho řádně vyprášit Turnbullovy rukavice. Z dorážky pak nepochodil ani Ronaldo. Ještě neuběhla ani čtvrthodina utkání a portugalský šikula přispěchal s další nebezpečnou střelou. Tentokrát již Turnbulla překonal, zadní tyč však o chlup minul.

Sotva uplynulo dvacet minut hry, zápas se pořádně rozproudil. Konečně se probudilo i Boro a nejednou van der Sara pěkně postrašilo. Ať už to byl chumlem zblokovaný pokus Alvese, nebo později rána těsně nad od téhož borce. ManUtd odpovědělo svižným brejkem dua Rooney-Ronaldo, který pojal za své rovněž nepřesnou koncovku. Ve 35. minutě zase dostal zpočátku až příliš prostoru v šestnáctce Carrick, po nepříliš vyvedeném zpracování však zvládl vypálit jen do protihráče a mimo. Po následném rohu zacílil Vidič vedle vzdálenější tyčky. Ke konci poločasu ještě řádil Ronaldo. Nejprve vyslal kupředu Rooneyho, s jehož volejem si ovšem Turnbull poradil, poté upadl po úderu Pogatetze do tváře v pokutovém území soupeře, penalta se však nepískala.

Druhé dějství se na Old Trafford rozehrálo hodně zvolna. Boro pozorně strážilo svou klec, Manchester ji jen tak mimochodem dobýval. Své ostýchavosti mohl litovat v 57. minutě. Middlesbrough ojediněle přečíslilo soupeře, nalevo stínovaný Alves se uvolnil více do středu a přes obránce vystřelil těsně mimo. Podruhé málem před Sarem zahřmělo v minutě 62., kdy Bates zprava posadil míč na hlavu Tuncaye, jehož projektil jen o pár decimetrů minul před tyč. Modří byli při chuti, po chvíli jen kousek scházel Downingově střele zpoza velkého vápna, aby se vešla mezi tři tyče.

V 66. minutě přímo vydláždili hosté boulevard ve středu hřiště pro Parka, který se po něm ihned proběhl a nakonec přízemní střelou náramně protáhl Turnbulla. O tři minuty už byl i vynikající brankář Boro málo. Park bravurně prostrčil patičkou do běhu Carrickovi, jeho první centr ještě zvládl soupeř zablokovat, za okamžik však již do dráhy balonu doskočit nedokázal. Míč přesto dopadl akorát k Wheaterovi, ten ho ovšem v těžké pozici jen vyrazil před sebe, kde číhal Berbatov a uklidil ho k pravé tyči hostující svatyně. ManUtd rázem ožilo, dalekonosný pokus Ronalda si však cestu za Turnbullova záda nenašel.

Konec utkání se nesl spíše ve znamení střídání, přičemž hru zdatně kontrolovali Rudí Ďáblové. V 81. minutě ještě Carrick mířil těsně nad, potom už akorát Tuncay v nastavení trefil z ofsajdu nůžkami tyč. Na víc se Boro nezmohlo, a tak Manchester zakončil rok 2008 vítězstvím.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Trochu zklamání ze Stoke.United nehrají ani z poloviny jako minulou sezónu,proti middlesbrough se jim až tolik nedaří,ale Doma by to měla být pohoda,doufám,že to zvládnou...

Tip .0

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavá logika:doufám,že to zvládnou a tipuješ nulu? Tuhle pohodu co jim přeješ si asi nikdo v MU asi moc nepřeje.

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě to byl překlep...

Tip: 3:0 pro united

Reagovat
smazaný uživatel

Nemám rád Manchetser United, ale proti Midddlesbrouth asi vyhrajou.

Tip : 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že kluci nezklamou a využijí bodového zaváhání Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Borro se nedostane ani za půlku.

TIP : 5:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 pro reds,

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne 3 body

po minulem kole ....

Reagovat
smazaný uživatel

3:1(2Ronaldo,Evans -Alves

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes zakončí rok MU třemi body a taky doufám, že už si konečně zastřílí. Poslední dobou těch branek moc není, ale věřím, že dnes tomu bude jinak! GLORY GLORY MANUTD!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Teda 55. minuta a pořád 0:0 ... to moc na přestřelku nevypadá ... ale jedna věc mě štve ... i přesto, že sira A. Fergussona považuji za nejlepšího manažera a trenéra na světě, takˇpořád nechápu, proč tak často hraje Park naúkor např. Naniho, Giggse, Andersona .....

Reagovat
honziss

Park má mnohem větší přínos pro mužstvo než Anderson a Nani dohromady.

Reagovat
PJ

Presne tak, a kdyz hraje na kraji s Evrou, tak jsou nebezpecnejsi nez celej Ronaldo.

Reagovat
honziss

Reagovat
Devil

Park byl jeden z nelepsich chracu na hristi,skoda,ze tak trestuhodne zahodil tutovku (momentalne velkej problem United),ale svoji bojovnosti byl temer vsude a dle meho nazoru zahral lip nez namyslenej Ronaldo a Nani dohromady!I kdyz Nani nedostal sanci se ukazat.

Reagovat
smazaný uživatel

nářes ale nic jinýho sem nečekal

Reagovat
smazaný uživatel

manchester by mel vihrat aspon 3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele