12. kolo
08.11.2008 18:30 CET
3 : 0
(2:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - West Bromwich Albion 3:0

Na Anfield Road přivítal druhý Liverpool devatenáctý celek anglické Premier league West Bromwich Albion. Papírový favorit byl domácí tým, avšak hosté chtěli navázat na taktiku Stoke City, který odvezl z Anfield Road bod za remízu 0:0. To se jim nepodařilo, domů si vezou tři góly.

Hosté začali bez respektu a hned ve 3. minutě mohl domácí zaskočit Miller, ale dobrý pas do vápna mu ukradl Reina. Úvod utkání Liverpool hrál spíše pasivně a nepřecházel do žádného tlaku. Ve 13. minutě přišla první větší šance zápasu, ale svou střelou Robbie Keane nevyzrál na Scotta Casona a neposlal domácí do vedení. O pár minut později se v 17. minutě dostávali do dobré šance, avšak Valero byl tísněn, kolmici do vápna netrefil a pro balon si došel pohotový Reina.

Začínala druhá polovina prvního poločasu a domácí pomalu brali do rukou otěže zápasu. Hostující obranu zaměstnával nejvíce útočník Robbie Keane, který ve 24. minutě parádně po levé straně poslal patičkou míč na rozběhnutého Rieru, ten okamžitě hledal ve vápně Dirka Kuyta, ale nizozemský střelec byl tísněn a přihrávka byla zblokována. Ve 30. minutě po parádní kolmici Benayoun prostřelil Carsona, ale zaskakující Olssen ve skluzu zabránil brance a zahrál na rohový kop. Domácí se vehementně dožadovali pokutového kopu za ruku obránce, ale rozhodčí zůstal klidný.

Domácí začali dirigovat hru a to ve 34. minutě přineslo ovoce. Gerrard poslal dobrou kolmici do šestnáctky hostů, Robbie Keane přehodil vybíhajícího Carsona a svou první brankou v Premier League otevřel skóre. Anfield Road byl tedy od 34. minuty o něco veselejší. Liverpoolští ihned přiložili pod kotel a tempo zápasu se hodně zvyšilo. Ve 39. minutě se míč po rohovém kopě dostal až ke Kuytovi, ten nedokázal vystřelit a přihrál na volného Mascherana, ale s jeho střelou zpoza vápna si Carson poradil. Domácí svou dominanci na hřišti potvrdili ještě před koncem poločasu. Po rohovém kopu hostujícího Albionu se k míči dostal Aurelio a parádním pasem našel nabíhajícího Keana. Ten si poradil s vyběhnutým Carsonem, kličkou do levé strany ho obešel a hladce zavěsil do odkryté branky. Ve 43. minutě se tedy domácí dostali již do dvoubrankového vedení.

Do druhé půle nastupovali svěřenci Rafaela Benitéze s jasným cílem - udržet, popřípadě vylepšit své vedení. Tým českého úočníka Romana Bednáře měl určitě jiné úkoly než jeho soupeř. Začátek druhé půle se nesl v poklidném tempu a hru hostů mělo oživit hned dvojí střídání v 56. minutě, kdy hřiště opouštěli Bednář a Kim, na jejichž místa přišli Moore a Teixeira. V 60. minutě se do slibné šance dostal Keane, ale Carson se obětavě vrhl pod nohy zkušeného útočníka a ten se své třetí branky nedočkal.

Hosté začali trochu kousat a v 63. minutě posílal střílený centr do pokutového území Robinson, Carragher skluzem zblokoval na roh. V 71. minutě využil své poslední střídání West bromwich a poslal do hry Brunta místo útočníka Millera. Právě Brunt se postavil ke standardní situaci z velmi příjemné vzdálenosti a uvedl se skvělou střelou k pravé tyči, která protáhla Reinu, avšak branku netrefil o dobrý metr.

Hned na to se rozhodl ke střídání i domácí manažer, když nedovolil Robbiemu Keanovi vstřelit svůj třetí gól a pustil místo něj do hry navrátilce Fernanda Torrese. V 79. minutě se miláček domácího obecenstva dostal k míči a střelou doprostřed branky jen vyprášil rukavice Carsonovi. Pak po akci Babela míil příliš vysoko Kuyt. Liverpool v poklidu kontroloval končící utkání a směřoval k další ligové výhře, hosté se do útoku dostávali jen zřídka. Na konci tříminutového nastavení se ještě parádní ranou z hranice vápna trefil Arbeloa a dodal výsledku konečnou podobu. Liverpool tedy porazil West Bromwich Albion 3:0 a záskal povinné tři body. Minimálně do neděle bude hájit první příčku anglické Premier League před Chelsea.

Autor: Petr Zajíc

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

W.B.A vyhrajou 5:0

Reagovat
smazaný uživatel

badnar hattrick!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Danyyy vubec neví keca z hladu ja bych mu neveril on je to kecka!!! on rad placa nesmysly

Reagovat
smazaný uživatel

A Gerrarda4444 si nevšímejte on ješte nepochopil že CHLESEA FC je NEj hold nekdo to stesti nema...nwa jeniku...

Reagovat
smazaný uživatel

ano Jendo ale ja fandim tem lepsím takže W.B.A!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

::redface:>>>>>>>>>>>tak toto jsou uvavení divaci na zapase Liverpoolu.......

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jn na chelseu radsi nikdo nechodi tim pad nema unavene divaky!! liverpool je ma kdyz vsechnoo vyhraje tak to pak ty divaky ani nebavi

Reagovat
smazaný uživatel

nn tady chlapík ktery se jmenuje Gerrard4444 si to trochu poplet ale my mu to odpustime, že??? to fanoušci liverpoolu už ani neví kdy naposledy vyhrali....skoda.. nikdo nema tak dlouhou pamet!!!

Reagovat
smazaný uživatel

fannoušci u Chelsea maji auta to nejsou žebraci z Anfield

Reagovat
smazaný uživatel

to je pravda ty jejich trabynty sou malinko hypper zastaraly je mi lito ze ,,zebraci z Anfield" maj i soukromej dovoz to trdlo co si rika danyyy888 ani nevi ze se menuju Gerrard444 a ne 4444 PS: kazdej nekdy neví

Reagovat
smazaný uživatel

nechapu jak sis mohl odvodit z aut trabanty to nwm.... a ja se jmenuju Danyyy888 velke pisnemo... to jako každyho fanouška dovezou soukromim autem....??? to by davno zkrachovali

Reagovat
smazaný uživatel

danny888: stvojím narodením vzniklo aj slovko stupidita,,,,ale nič si z toho nerob,,,ono aj hlupáci musia byť na svete, rovnako ako tvoja nablblosť, ktorú si zrejme pochytil po príbuzných!))

Reagovat
smazaný uživatel

nevěděl jsem že si muj pribuzny... tak je to jasny mam to od tebe... Loserpool jsou sračky!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Danyyy888:trosku stery co

Reagovat
smazaný uživatel

ani ne..

Reagovat
smazaný uživatel

jako na mě nb ja????

Reagovat
smazaný uživatel

ach ta nahoda ale W.B.A byli lepšííí (i když jsem to neviděl)

Reagovat
smazaný uživatel

Docela te tady vsichni stira Donouš :-D ale dobry no .... Zejtra Chelsea dostane od Blackburnu aspon 5:0 a to nechci Blackburn podcenovat

Reagovat
smazaný uživatel

prej stiraj ja stiram je...jesi sis nevsiml

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby tech idiotum z Anfield nepomahali rozhodčí tak už ani nejsou v PL

Reagovat
smazaný uživatel

pro ty blby(Gerrard444) PL=Premier League

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele