28. kolo
04.03.2009 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Manucho v nastavení zmrazil už tak promrzlý Craven Cottage

Fotbalový bůh není spravedlivý, to je stará pravda, a dnes se to opět potvrdilo. Hull po celý zápas de facto nevystrčil paty z vlastní půlky, přesto na Craven Cottage v poslední chvíli vydřel cenné tři body. Nutno jedním dechem dodat, že se tak stalo především díky Mattu Dukeovi, který podal opravdu heroický výkon.

V mrazivém počasí, které tohoto večera panovalo na Craven Cottage, se delší dobu nikomu nechtělo převzít taktovku zápasu do svých rukou. Až po úvodní opatrné desetiminutovce si zjednali pořádek domácí a skrze nepřesný pokus Zamory poprvé ve 12. minutě ohrozili Dukeovu svatyni. Opravdové tutovky se příznivci Cottagers dočkali až po pětadvaceti minutách. Tehdy si Andy Johnson doplachtil pro centrovaný balon Koncheského, hlavičkoval však jen těsně vedle. Zanedlouho se domácím povedlo na pravém okraji hřiště vypracovat zajímavou palebnou pozici pro Dempseyho, ovšem první brance utkání stál v cestě pohotový blok v podání Ashbeeho.

Tigers se jen těžko vzpamatovávali, a když už alespoň na chvíli zvládli podržet míč ve své moci, dostal se k němu opět domácí středopolař Davies, aby zpoza šestnáctky nebezpečně vypálil těsně nad. To už scházely jen dvě minutky do poločasové pauzy, přesto Cottagers drtivá převaha vynesla ještě jednu zajímavou příležitost. Johnson se po přihrávce Zamory protáhl kolem Rickettse, avšak posléze znovu minul.

Hned co sudí opět foukl do píšťalky, Cottagers nemeškali a jali se nadále dobývat soupeřovu svatyni. Už ve 47. minutě pokoušel štěstí Andy Johnson, opět si však vylámal zuby na skvělém Dukeovi. Golman Hullu měl o práci skutečně postaráno. V minutě 54. ho pro změnu parádně protáhla dalekonosná bomba Dempseyho, přičemž z následného rohu vytěžil Johnson hlavičkový pokus, který na vzdálenější tyči zastavil jeden ze soupeřů až na brankové čáře. První gól zápasu byl na spadnutí, když vzápětí z pořádné vzdálenosti napřáhl Konchesky, Duke se ale opět vyznamenal.

Chvilka na nadechnutí pro Tygry přišla v 59. minutě, kdy se o šokující moment utkání pokoušel z brejku Cousin. Naštěstí pro zaskočené zadáky Fulhamu přestřelil. Takový výkřik do tmy Hull přeci jen povzbudil a především díky němu se hosté vymanili z pevného sevření soupeřem. Hned v 63. minutě však nechybělo mnoho a mohli prohrávat. Stačilo jen, aby Daviesův centr napříč pokutovým územím někdo doklepl do odkryté klece. Jak se ovšem dalo očekávat, fyzický fond Cottagers také není bezedný, pročež jejich tlak postupem času ubýval na intenzitě.

K pořádnému ohrožení Dukea se tedy domácí dostali až tři minuty před vypršením řádné hrací doby. Tehdy pálil Dempsey, ale i on se musel poklonit nepřekonatelnému strážci branky Hullu. A Dukeovi se co nevidět museli klanět i jeho vlastní spoluhráči. Vždyť právě díky němu nakonec dokráčeli k senzačnímu vítězství. V první minutě nastavení totiž Garciův centr z pravé strany usměrnil do sítě střídající Manucho.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

jasná věc, 3:0!

Reagovat
smazaný uživatel

Fulham vyhra to je jasne

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

hovno sme smoliari :(

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele