20. kolo
28.12.2008 15:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Everton FC - Sunderland AFC 3:0

Everton na domácím hřišti dosáhl teprve druhé výhry v sezóně, když rozdílem třídy porazil Sunderland. Na vítězství 3:0, které liverpoolský celek opět o krůček přiblížilo čelu, měl velký podíl Arteta, který dva góly dal a prsty měl i v tom třetím. Na druhé straně mohou Černé kočky zoufat nad bídnou produktivitou, po dvou čtyřgólových představeních totiž vyšly naposledy dvakrát střelecky naprázdno.

Domácí začali zostra, v 9. minutě hlavičkoval Cahill příliš vysoko, minutu nato však již v Goodison Parku radost propukla. K přímému kopu se postavil Arteta, který tvrdou ranou přes zeď poslal míč do sítě - 1:0. Stejnou mincí se snažil odpovědět o pět minut později Richardson, k úspěchu však měl jeho "přímák" celkem daleko. Za Black Cats pak ještě zahrozil Kenwyne Jones, jenže v 27. minutě opět zaúřadoval Mikel Arteta.

Ten byl ústřední postavou zápasu a hlavně jeho první půle. Právě on dostal znovu šanci zahrát přímý kop, který sice poslal jen do zdi, míč se k němu ale vrátil, načež španělský záložník vypálil znovu a míč se především díky nešťastné teči Tainia dostal až za záda Fulopa - 2:0. Čtyři minuty nato pak Arteta z dalšího přímého kopu posadil míč na hlavu Cahilla, ten ale mířil nad.

Sunderland od okamžiku, kdy podruhé inkasoval, nevymyslel zhola nic, což se přeneslo z první půle i do té druhé. Za zmínku snad stojí jen pokus Edwardse, kterým ale spíše rozchytal Howarda, než aby jej vystrašil. Sunderland poté dvakrát netakticky před brankou fauloval. Bardsley s Tainiem dostali po jedné žluté kartě, Toffees však ani jeden přímý kop nevyužili.

Po více než dvou měsících se pak v 75. minutě dostal na hřiště David Healy, který nahradil bezradného Cissého, současně s ním se na hřiště dostal i hrající trenér Dwight Yorke. Střídání hostujícímu manažerovi Sbragiovi však příliš nevyšla, v poslední čtvrthodině totiž hráli prakticky pouze Toffees, kteří v 83. minutě přidali navrch třetí branku. Arteta nahrál Lescottovi, který přízemním centrem našel před brankou Goslinga a ten zblízka uzavřel skóre na 3:0.

Moyesův tým chtěl přidat ještě další branky, v 86. minutě napřáhl z dálky Neville a jeho úchvatná rána jen o milimetry minula horní tyč. V předposlední minutě se ještě před Fulopa dostal Pienaar, hostující brankář ale dobrým zákrokem udržel pro svůj tým skóre na ještě přijatelné třígólové mezi.

Autor: Petr Vaněček / eurosport.com, Daniel Polách

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele