3. kolo
31.08.2008 14:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Chelsea přišla o suverenitu, ale stále zůstává neporažena

Tuhá bitva, takřka postrádající dech beroucí akce a jiné fotbalové pochutiny, mezi londýnskými celky Chelsea a Tottenhamu nakonec skončila nerozhodně. Ramosův celek ze severní části hlavního města Anglie sice rezignoval na svou herní filozofii, klíčový první bod sezony ale ze Stamford Bridge nakonec veze.

Velmi frekventovaná otázka před tímto utkáním, tedy zda nastoupí Berbatov nebo ne, byla zodpovězena víceméně dle očekávání. Ramos spolu s trucujícím Bulharem nenašel opět společnou řeč a neposadil ho ani na lavičku. Na druhé straně mohl Scolari již od začátku využít služeb Essiena, kdežto Ballack do hry ještě nezasáhl ani ze střídačky. Zajímavým tahem portugalského kouče bylo pak vystřídání německého záložníka Julianem Bellettim, notorickým pravým bekem, fungujícím v tomto zápase v roli defenzivního štítu. Stejné rozestavení se třemi středovými fotbalisty a jedním hrotovým útočníkem zvolil i Ramos. Stáhl Lennona, na levé křídlo dosadil dos Santose a na pravém kraji obrany na místo Ekotta pobíhal velšský mladík Gunter.

Za takřka ideálního fotbalového počasí, při zatažené obloze a lehkém dešti, se rozehrálo druhé londýnské derby letošního ročníku Premier League. Z kraje určovala tempo hry spíše Chelsea, přičemž zejména Lampard z dálky dost často pokoušel štěstí. Na začátku 6. minuty dokonce nechybělo mnoho, aby lišáckým lobem z hranice šestnáctky zaskočil vyběhnutého Gomese. Brazilský brankář se ovšem včas stihl vrátit na své místo a vyrazit balon nad branku. Tottenham odpověděl zblokovanou střelou Benta ze zajímavé palebné pozice. Po hektickém startu na Stamford Bridge však postupně tempo upadalo. Směrem kupředu se čas od času tlačila pouze Chelsea, hosté zůstávali víceméně jen zalezlí na své polovině a vyčkávali na ataky soupeře. Další problémy defenzivě Spurs přidělali Blues až začátkem 21. minuty, kdy po rohu Deca zakončoval Anelka jen do ležícího Woodgatea.

Zato o pět minut později to začalo. Chelsea rozjela koncert. Nejprve se opět francouzský forvard ocitl ve stoprocentní příležitosti, když byl po lahůdkovém pasu Bellettiho sám před Gomesem, jeho svatyni ovšem trestuhodně přestřelil. Za minutu trefil Essien z 25 metrů břevno, jenže za pár okamžiků po rohovém kopu již Tottenham inkasoval. Do třetice to domácím vyšlo ve 28. minutě, když nízký centr Deca na přední tyči úplně minul Bent a pohotový Belletti překonal zaskočeného brankáře Kohoutů, i když mu střela nesedla zcela ideálně.

Do konce prvního dějství se obraz hry nezměnil. Vpřed zřídkakdy vyrážela akorát Chelsea, Tottenham pokračoval poněkud překvapivě v až příliš pasivní hře. Přesto z ničeho nic Kohouti udeřili. Za vyrovnávací branku mohou vděčit především Franku Lampardovi, jenž sice obral dos Santose o balon, ale zároveň tak vyslal na zteč hostujícího Darrena Benta. Nejlepší letní střelec Spurs pak levou nohou v jasné gólovce nezaváhal a vstřelil tak klíčový "gól do šatny".

Hned na samém počátku druhé půle, ve 47. minutě, ovšem mohl Tottenham o alespoň ten jeden bod, který nyní visel ve vzduchu, přijít. Dos Santosova riskantní křižná přihrávka neměla naději na úspěch a Blues toho využili k vypracování si výtečné brankové příležitosti. Bleskurychle přenesli balon k nehlídanému Ashleymu Coleovi na levé straně pokutového území Spurs, jehož přízemní bombě na vzdálenější tyč chyběly jen centimetry, aby měla gólové parametry. V minutě 53. zase Chelsea zdlouhavě obléhala velké vápno hostí, až Lampard opět zkusil štěstí technickou lobovanou střelou, která ale mířila až moc do vzduchu a snesla se na horní síť Gomesovy branky. Tottenham o sobě dal pořádně vědět až v 66. minutě. Tehdy Huddlestone nejprve kolmým pasem vyslal kupředu Benta, pak si seběhl pro přihrávku dovnitř šestnáctky domácích, jenže jeho následnou dělovku ztečoval kolenem na roh Terry.

V příštích minutách se hlavně střídalo, na hřišti se ostřilo a hrálo se čím dál tím méně. Trenéři se neustále snažili oživit čerstvými fotbalisty hru svého mužstva, jenže nebylo jim to nic platné. Fotbal na Stamford Bridge s blížícím se koncem postrádal myšlenku. Hlavně se totiž za burácení ochozů bojovalo o každý kousek hřiště, příliš krásných akcí k vidění nebylo. Alespoň náznak povedené kombinace ze 79. minuty zase zpackala bídná koncovka Kaloua po chytrém přistrčení hlavou od Anelky. A tak se oba sousední kluby rozešly smírně, stejným výsledkem jako loni ve finále Carling Cupu, tedy 1:1.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (28)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jestli chce tottenham pomyslet na evropske pohary tak uz musi bodovat, muj tip: 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

No Spurs uz nas proveri o neco vice ale tak doma si snad body vzit nenechame - 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to uz tezsi match, ae verim, ze blues nezklamou 18.letou tradici a neprohraji ... - 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jedíní 3 špili fandím slepicim za celou sezonu tak pojdmě slepice 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

"slepice" budou v tomto duelu neškodné, tip 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

DOUFÁM ŽE BUDE PO TOMTO KOLE STATISTIKA DRŽENÍ MÍČE TAK JAK JSME ZVYKLÍ!

Reagovat
smazaný uživatel

chelsea smete londynskeho rivala jednoznacne 3:0

Reagovat
Pharrell

fandim Spurs a snad jim podari uhrat bod

Reagovat
Devil

Doufam,ze Cukotka klopytne!

tip.-1:1

Reagovat
Tomtaf

6:8

Reagovat
Deywid

Reagovat
Deywid

ale radšej 8:6

Reagovat
smazaný uživatel

co jako myslíš že že dostaname 8 golu jo tak to prvně by muselo třeba kladno vyhrát nad třeba barcelonou až pak byl chelsea 8 golu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ať to ani prolomit nezkouší 3:0 a budou rádi

Reagovat
smazaný uživatel

tip eurofotbalu x?????jasna 1.................ti su typy omg na zapas a.villa-liverpool 1................jasna x

Reagovat
smazaný uživatel

Radsi se věnuj Serii A a budou všeci spokojenější

Reagovat
fantomas

Aby tě z toho netrefil šlak, ty brdo.

Reagovat
smazaný uživatel

musis brat v potaz kvalitu soupere, sice totenham prohral prvni dva zapasy..ale porad to je, co se kvality kadru tyce, jeden z nej klubu v PL...proto to neni jasna 1...a Villans se momentalne dari, kvalitne posilili a doma budou nebezpecni.....ale muj tip je 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

chelsea vyhraje 2:0 možná víc možná mín ale vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

bude to remiza

- tottenham uz musi zabrat, skonci to 1-1

branky: Essien- Modric

Reagovat
smazaný uživatel

Malouda zase to nejhorší, co bylo dnes k vidění..... je mi zle a Lampard dneska nulovej :(

Reagovat
smazaný uživatel

Od Pomaloudy uz se snad ani nic jinyho nečeka.... Ale Lamps se dneska aspon snažil strilet a semtam mu to vyšlo. Bohuzel za cely zapas nespočet nepřesnosti ve středu hřiště na obou stranách, remíza více méně zasloužená.

Reagovat
fantomas

Jak nulovej? Má asistenci, ale buhviproč mu ji nepřipsali.

Reagovat
smazaný uživatel

nedal prihravku, nesli mu standartky, nepodrzel balon a jeste nahral na gol Bentovi :D

Reagovat
fantomas

Však ano.

Reagovat
Devil

Skvele Chelsea,jen tak dal!

Reagovat
smazaný uživatel

Výkon náhodou dobrej - jen nám chybělo to,co v minulém utkání s wiganem bylo - štěstíčko a přesnější zakončení...

Decův roh,Anelkova střela přes,Essienovo břevno,Cashleyho střela,které chybělo málo,navíc jí škrtal Anelka,2 lobby Lampse,šance Kaloua a kdo ví co ještě...

Pokud příště předvedeme stejný výkon,nebudou z toho jen 3 body,ale i několik nádherných golů v síti soupeře Lamps hraje lépe než loni,sice to má daleko do těch výkonů z dřívějška,ale zlepšuje se to - gol mu přičíst nemůžu,odzbrojil Santose a je jen smůla,že se míč dostal zrovna k Bentovi..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele