20. kolo
28.12.2008 15:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Bolton Wanderers - Wigan Athletic 0:1

Wigan se díky vydřené výhře v Boltonu, kterou mu zařídil penaltový střelec Amr Zaki, posunul už na sedmou pozici v tabulce. Pro svěřence Steva Bruce to byla již pátá výhra v posledních šesti duelech.

Manažer domácích Gary Megson dnes nasadil do útočné dvojice vedle Elmandera Daviese a mohlo se mu to vyplatit hned v prvních minutách. Zachyboval totiž obránce Latics Paul Scharner a nechal odcentrovat Elmandera. Míč našel v pokutovém území Daviese a vše směřovalo ke vstřelení branky, ale na poslední chvíli napravil svojí chybu Scharner a skvělým zákrokem udržel bezgólový stav.

Fanoušci sledovali plno nepřesností, které nakonec ústily v ofsajdy nebo nepřesné střely. Bojovalo se ale především o střed hřiště. Bylo pak tedy velkým překvapením, když se Wigan dostal do obrovské šance. Vše začal Shittu, zaskakující za zraněného Garyho Cahilla, když se snažil odkopnout míč, ale místo toho se pořádně zamotal a poslal balon směrem ke své brance. Nejrychleji zareagoval Emile Heskey a řítil se sám na branku, skvělý zákrok ale předvedl Jussi Jaaskelainen a nedovolil Latics otevřít skóre. Wigan s přibývajícími minutami stupňoval tlak a brankáře Jaaskelainena svými střelami zaměstnali Camara, Cattermole i Bramble. Nakonec vše 'vyřešil' domácí O'Brien, který těsně před přestávkou fauloval v pokutovém území střídajícího Camaru a hlavní sudí nařídil penaltu. Tu ve svůj desátý gól sezony přetavil egyptský útočník Amr Zaki a poslal Latics do vedení.

Bolton mohl vyrovnat krátce po startu druhého dějství, ale míč z brankové čáry vyhlavičkoval Wilson Palacios do náruče brankáře Pollitta. Ten musel zaskočit za Chrise Kirklanda, jenž si při rozcvičce přivodil zranění. Domáci ovšem byli přesvědčeni, že míč již přešel brankovou čáru. Sudí Phil Dowd byl ale neoblomný. Ani opakovaný záběr neukázal, zda se jdnalo o gól, nebo ne. Bolton ale stále šel za vyrovnávací brankou. Nejprve zlikvidoval Elmanderův pokus Pollitt, následně hosty zachránila po Daviesově střele branková konstrukce. Smůlu měli domácí také při hlavičce Shittua, jehož hlavičku zastavilo břevno. Latics už poté těsné vedení ubránili.

Autor: Ondřej Holzman / bbc.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
Lorcan

Zaki

Reagovat
smazaný uživatel

panove ja tam byl a ten komentar trosku nesedi ... ano trefil bolton brevno,tycku ale wigan hral vyborne a navic se zranil heskey brzo a musel wigan zmenit styl ... proste bolton mel ty sance po nahode a ne po nejakej akcich ...ZAKI 4ever

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele