20. kolo
28.12.2008 17:15 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Blackburn Rovers - Manchester City 2:2

Léčba Blackburnu novým kouče Samem Allardycem skutečně funguje. Také ve třetím zápase po svém zvolení dovedl své nové svěřence k zisku bodů. Tentokrát si na konto připsal remízu, k výhře ale skutečně nescházelo mnoho, Manchesteru se totiž povedlo vyrovnat až na konci nastaveného času.

Zápas začal pěkně zostra a už v úvodních minutách mohly mít oba týmy na svém kontě gól. Jako první dal o sobě vědět Manchester a konkrétně Caicedo, který mohl po Ballově rohovém kopu vstřelit již svůj čtvrtý gól v dresu Citizens, ale míč poslal nad břevno. Krátce na to měli hostující hráči velké štěstí, jelikož do dobré příležitosti se hnal Roberts a byl na poslední chvíli na hranici pokutového území sražen Dunnem k zemi. K údivu většiny přihlížejících za svůj čin nedostal irský zadák ani žlutou kartu.

V 9. minutě se něco podobného opakovalo také na druhé straně. Tentokrát se ale v hlavní roli ocitl obránce Nelsen a brazilský hračička Robinho, který se vehementně dožadoval penalty, ovšem ani on nebyl vyslyšen. Přesně o dvě minuty později měl gól neobvykle na hlavě Robinho, jenže jeho pokusu scházela přesnost.

Vysoké tempo pak opadlo a hlavně ubylo vyložených šancí. Za zmínku stojí snad jen nepřesná hlavička McCarthyho. Až v nastaveném čase první půle to vyšlo. Úvodní gól zápasu si na konto připsal Blackburn. Po Emertonově centru do pokutového území našel Roberts kanonýra McCarthyho, jemuž se dnes opět povedlo rozvlnit síť. Oba útočníci zasloužili za tento moment pochvalu a ukázali, že Roque Santa Cruz by Rovers zase tolik chybět nemusel.

Pro Manchester to byl impuls k tomu, aby začal hrát po změně stran mnohem aktivněji, jelikož do Blackburnu přijel s cílem bodovat. Jenže v 51. minutě nejprve nedokázal přesně zakončit Wright-Phillips a následně pálil vedle levé tyče záložník Ireland. Naopak na druhé straně mohl vedení pojistit McCarthy, který však také střílel nepřesně a navíc dostal vyhubováno od Pedersena, jenž byl v lepší pozici.

Hostující trenér Hughes ve snaze posílit ofenzívu vystřídal a na trávník se dostal Vassella a Sturridge. Nejblíže vyrovnání byl třetí střídající hráč Richards, ale ani on nemířil přesně. A tak v 83. minutě přišel trest. Robertsova hlavička znamenala pro Blackburn vedení 2:0. Zdálo se, že utkání je rozhodnuto, ale v 88. minutě snížil na rozdíl jediné branky krásnou ranou z voleje Sturridge.V nastaveném čase po špatně sehraném ofsajd systému vyrovnal Robinho a zajistil Citizens šťastný bod.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nádherně to Mnachester vyrovnal

Reagovat
smazaný uživatel

To je tragédie co předvádí M.City.S tím jak hrajou musí sestoupit.

Reagovat
smazaný uživatel

pockame na prestupy a rozjedem to !! city!!

Reagovat
smazaný uživatel

To víš Všimni si, že fotbal není jen o velkých jménech, ale o práci s týmem... A ta city chybí, takže nebude moc co rozjíždět

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele