24. kolo
31.01.2009 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Aston Villa - Wigan Athletic 0:0

Krásnou podívanou si připravili pro diváky hráči ve Villa Parku. Při myšlení na dobré přihrávky a poctivém běhání ovšem jaksi zapomněli střílet góly. Villans, které hnala vidina druhého místa, měli ke gólu mnohokrát blízko, Wigan ovšem i na počtvrté na tomto stadionu neprohrál.

Aston Villa začala velmi aktivně a hned ve třetí minutě se mohl prosadit Gardner. Agbonlahor si pohrál s obráncem, odcentroval do vápna, kde míč přeběhl Heskey a naprosto osamocený domácí záložník střílel děsivě mimo. Po pěti minutách zašuměl stadion při Barryho přímém kopu, po němž chyběly Heskeymu milimetry, aby hlavičkou otevřel skóre.

Villans naprosto ovládali hru, Latics se na polovině soupeře k míči dostávali jen velmi sporadicky. Až ve 24. minutě po centru Milnera překvapil padající hlavičkou Agbonlahor Kirklanda, který jen taktak vytahoval zpod břevna na roh. Po něm se ke střele opět dostal domácí rychlík a i když jeho spoluhráči zvedali ruce nad hlavu, míč přes brankovou čáru nejspíš nepřešel.

Skvělou koncentraci prokázal brankář Friedel, první přímá střela totiž přišla až ve 28. minutě a hned se dostala na místo té nejnebezpečnější. Mido chytře pustil kolmou přihrávku za obranu na De Riddera, který v tváří tvář nedokázal domácího brankáře propálit a k dorážce se již nedostal. Pět minut před koncem se proti svému bývalému týmu mohl prosadit Heskey, ale Barryho centr usměrnil hlavičkou pouze do náruče Kirklanda.

Pár vteřin před ukončením první půle mohlo vyrovnání hry přinést branku do šatny Aston Villy. Odražený míč po rohu se vrátil do vápna, kde Figueroa skvělou hlavičkou nechal vyniknout Friedela, který napnutím všech centimetrů svého těla vytěsnil jen kousek nad břevno. Z následného rohového kopu nebezpečí nevzešlo a po poločase se tak týmy rozešly smírně.

Že se ve Villa Parku letos hraje skvělý fotbal dokazoval úvod druhé půle. Velice svižné ofenzivní tempo obou týmů naráželo do bezchybných obran a poctivě se vracejících hráčů. Hodně blízko gólu byl v 56. minutě Zat Knight. Ten po přímém kopu vyskočil nejvýše a po jeho hlavičce užuž slavili fanoušci gól, míč však mířil pouze do tyče. To byla ta nejhorší varianta, odchylka na levou stranu by znamenala gól, na stranu pravou pak jednoduché doklepnutí pro Daviese.

Hra plná pohybu a chytrých přihrávek nabízela i skvělou defenzivní práci, šancí tedy nebylo zrovna nejvíce. To, co se ovšem dělo po 70. minutě, dalo pojmu "zakletá branka" nový smysl. V 72. minutě vzniklý chaos přinesl tři střely a stejný počet odražených míčů na brankové čáře. Po pár minutách zahrávali domácí nepřímý kop za malou domů. Carew napálil z pár kroků Scharnera, ostatní jeho spoluhráči vyběhli, a sotva se úspěšný obránce zvedl už samotný na brankové čáře zabránil i dorážce Heskeyho.

Osm minut před koncem si stopl Milnerův centr v hloubi vápna Agbonlahor, následnou střelu skoro z malého vápna však výtečně vyrazil nad Figueroa. Wigan si pak již všechny centry hlídal, a tak i přes převahu Villans skončil zápas smírně.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (8)

Přidat komentář
Tomtaf

8:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1-0 alebo 1-1

Reagovat
smazaný uživatel

tohle neni italska liga , 2:1 (3:1)

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

hahhahahahahhahha

Reagovat
Asics.x

To je ztrata pro Villans, nebot ty 3 body budou chybet. Byl by to poskok uz na 2. misto a dalsi odskoceni kanonyrum.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele