20. kolo
28.12.2008 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Arsenal FC - Portsmouth FC 1:0

Tony Adams neoslavil svůj návrat na Arsenal zrovna dobře. Po matném výkonu si totiž jeho Portsmouth odváží jednogólovou porážku, kterou svou chybou zavinil brankář David James. Přesto domácí manažer Wenger nemůže být spokojený hlavně s koncovkou svých hráčů.

Děsivě nudný úvod si přichystali hráči obou týmů pro fanoušky. Oba týmy prostě nejsou ve formě, což dokazovala jediná střela mezi tři tyče za prvních pětadvacet minut. I když měl míč u nohy častěji Arsenal, postarali se o tuto střelu hosté. Stejně jako o první pozdvižení na hřišti. Gallas neuhlídal Crouche, který hlavičkou rozezvučel tyč za marně se natahujícím Almuniou.

Na druhé straně zase neproměnil obrovskou příležitost Adebayor. Přihrávku za obranu brankář James očekával, nicméně domácí útočník byl rychlejší. Ve vápně se skluzem zezadu snažil zabránit střele Campbell, Adebayora ovšem nezastavil. To až vracející se Distin svým skluzem odvrátil míč směřující do branky a nechal v nechápavosti radující se londýnské fanoušky.

V závěru poločasu ještě zpoza vápna zkoušel vyslat skrytou střelu Nasri, pokus byl však sražen na nevyužitý roh. Arsenal přehrával soupeře ve středu hřiště, co to ale bylo platné, když za celých pětačtyřicet minut ani jednou netrefil branku.

Hned při prvním útoku druhé půle zahrozili domácí. Rohový kop James podběhl, Silvestreho hlavičku srazil v malém vápně Bouba Diop pouze k padajícímu Adebayorovi, který ale pohotovou střelu znou do senegalského hráče. Ale hostující brankář chyb nezanechal. Při přímém kopu nedosáhl přes změť těl na míč a Adebayor se ocitl před odkrytou brankou. Místo okamižté střely levačkou ovšem přespříliš čekal, než se balon uklidní, a před bránícími hráči mířil pouze do boční sítě.

James své chyby odčinil v 73. minutě, když Nasri dostal přesnou přihrávku za obranu, ale střelou po zemi ke vzdálenější tyči vybídl brankáře Portsmouthu k reflexivnímu zákroku nohou. Na druhé straně mohl udeřit Belhadj, kdyby nemířil ve střelecké pozici přímo do náruče Almunii. Devět minut před koncem ovšem přišlo další chybné vyběhnutí Jamese při centru Denilsona a tentokrát Gallas trestal hlavičkou doprostřed prázdné branky.

Nastavený čas ještě přinesl nepříjemně vyhležíjící zranění Diopa, který nedokázal ze hřiště odejít po vlastních nohou a také nebezpečnou střelu Nasriho do boční sítě. Arsenal tak po třech remízách získal důležité tři body a minimálně do 30. prosince se vrátil mezi čtyři nejlepší týmy.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 Robin van Persie, Peter Crouch

Reagovat
Janča4

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele