19. kolo
26.12.2007 16:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
JJB Stadium, Wigan

Reportáž

Wigan s Newcastlem nebavily, ale smírně se nerozešly

Za velké zklamání se dá označit souboj Wiganu s Newcastlem. Přestože se nečekal žádný skvělý fotbal, všeho všudy čtyři šance – to je tuze málo i na takový zápas. Každopádně díky špatnému výkonu Strak zůstaly všechny tři body na JJB Stadium, jelikož domácí Wigan brankou Taylora z 65. minuty vyhrál 1:0.

O první půli takřka není ani co psát. Snad jen v 18. minutě zaujal možná penaltový zákrok Taylora na domácího Sibierskiho, který však sudí neposoudil jako nedovolený. Stejně tak jako vzrušil i jiný ne zrovna pěkný zákrok, v tomto případě dokonce likvidační. Brown může být rád, že za přišlápnutí Emreho kotníku neuviděl v rukou rozhodčího červený kartonek. První poločas opravdu nenabídl žádnou byť jen malou šanci a obě mužstva provázely po 45 minutách do kabin znuděné obličeje přihlížejících.

Hra obou týmů ve druhém dějství byla alespoň o něco svižnější a zajímavější. Už v 53. minutě konečně přišla nějaká gólovka, kterou ovšem spálil Viduka, když v jasné tutovce ztroskotal na Kirklandovi. Na druhé straně pak po pěti minutách neuspěl s přímým kopem Taylor - trefil zeď, ale míče se posléze zmocnil Scharner a prověřil poprvé v zápase Shaye Givena v brance Magpies. Jenomže v 64. minutě už se Taylorovi standardka povedla o poznání lépe, když ze zhruba dvaceti metrů zakroutil míč parádně do levého horního rohu soupeřovy svatyně a Wigan se radoval z víceméně senzačního vedení.

Tentýž hráč to zkoušel technickou ranou tentokráte ze hry i v 71. minutě, ovšem bravurní zákrok Givena zabránil rozhodnutí. Ovšem možnosti vyrovnat stav utkání se Straky nezmocnily nikterak dobře a v závěrečné dvacetiminutovce nijak svého soupeře nepřitlačily. Prohra tak byla nevyhnutelná a také po devadesáti minutách byli šťastnější domácí.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Devil

Nevim co muzu od Newcastle cekat . jednou zahrajou super spil a hned v dalsim jsou jak potrefeny srny . Nezbyva nic nez doufat ze vyloupi JJB Stadium . tip.-1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Souboj týmů, kterým to v poslední době moc nejde. Tip 0:0.

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

sakra jak to, že nenastoupil Rozehnal?

Reagovat
smazaný uživatel

Další nepřesvědčivý výsledek pro Newcastle, co se to tam děje ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele