20. kolo
29.12.2007 16:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

West Ham United - Manchester United 2:1

Manchester nedokázal ani dnes West Ham porazit a už potřetí v řadě s ním prohrál. United sice vedli, ale stav se v závěru utkání otočil a Kladiváři zaslouženě vyhráli 2:1.

Domácí fotbalisté začali pěkně zostra a jejich tlak vyvrcholil stoprocentní šancí. Chyby obrany United nejprve dokázal využít Mullins, toho ale Kuszcak vychytal excelentním zákrokem, míč se však odrazil úplně k volnému Nobleovi. Ten zhruba z deseti metrů netrefil naprosto odkrytou bránu.

První gól ovšem vstřelil Manchester. Ve 14. minutě se dostal centr Giggse až k hlavě Cristiana Ronalda, který svou tvrdou hlavičkou nedal Greenovi šanci. Portugalský záložník si tak upevnil první místo v tabulce střelců, na kontě má nyní už třináct branek. Za dalších patnáct minut předvedl domácí záložník Solano nádherné sólo, zastavit jej dokázal až Rio Ferdinand. Podle hráčů Kladivářů nedovoleně, avšak rozhodčí byl jiného názoru.

Jediný domácí útočník Carlton Cole se v 32. minutě objevil v dobré palebné pozici, ale jeho střela byla zblokována. V průběhu 37. minutě viděli diváci v Upton Parku hned tři velké šance! Nejprve dalekonosnou střelu vyrazil Solana vyrazil reflexivním zákrokem polský gólman ve službách Manchesteru mimo bránu. Po následném rohu se ve skrumáži před bránou dostal ke střele Spector, opět se však vyznamenal Kuszczak a z následného protiútoku se hnal do velké příležitosti Giggs, jenže předkopnul si míč moc dopředu a ten lapil domácí gólman Green.

Také druhý poločas odstartovali mnohem lépe domácí, vyloženou příležitost si však nevypracovali. Dlouhou dobu se nic nedělo, jelikož Manchester vědom svého vedení se už tolik nepouštěl do ofenzívy a raději pečlivě bránil. Alespoň mále vzrušení přišlo v 57. minutě, kdy trenér Curbishley poslal na hřiště Antona Ferdinanda, bratra slavnějšího Ria, který hraje právě za Rudé Ďábly.

Další klíčový okamžik přišel v 66. minutě. Spector zahrál v pokutovém území rukou a rozhodčí nařídil penaltu. K její exekuci se postavil Cristiano Ronaldo. Svou střelu ovšem poslal mimo bránu. I v dnešním zápase platilo pravidlo, nedáš - dostaneš. Po rohovém kopu nejprve srovnal hlavou právě Anton Ferdinand a zanedlouho padl z obdobné situace i druhý gól Kladivářů, střelcem byl tentokrát Upson. Manchester se sice snažil o vyrovnání, ale jeho snaha gólem neskončila.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

At uz s Ch.Ronaldem nebo bez nej...3body jsou pro nas povinnost...

A od Noveho roku 2008 zacnem vsem souperum ukazovat jen zada.

Nebot v So nevyhraje ani Liver. a ani Arsenal.

West Ham vs MUFC 1-2.

Reagovat
Pharrell

neprohra domacich

Reagovat
smazaný uživatel

Dopadlo to kapánek obráceně pane, že ? Holt každý zápas není posvícení.

Reagovat
smazaný uživatel

ano,proteklo nam to pekne..

Reagovat
smazaný uživatel

bohuzial man utd vyhra,3-0

Reagovat
smazaný uživatel

V tomto zápase fandím domácím West Ham, doufám, že spolu s plným Upton Parkem se podaří sebrat ManUtd. aspoň dva body. Zkusím tip 2:2.

Reagovat
smazaný uživatel

kladivaři doma neprohrají

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíš, že ano

Reagovat
smazaný uživatel

domaci zapasy West Hamu nejsou nic moc a toho my využijeme a odvezeme vsechny body

Reagovat
Devil

Nevim to jiste , ale mam dojem ze minulou sezonu West Ham porazil Man. Utd. v obouch ligovich utkani 1:0 a myslim ze i zitra to dablove nebudou met lehky . Ale pres to myslim ze Man. Utd. vyhraje Tip.-1:2

Reagovat
Devil

Do prdeleeeeeeee !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

supr výsledek,M.U. asi po minulém kole došel střelný prach

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel jsem neviděl ten konec zápasu a přišel jsem asi o zajímavej konec... Nečekal jsem, že to už Manchester pustí, ale ta neproměněná penalta zřejmě s United zamávala a kladiváře nakopla... A dopadlo to tak, jak to dopadlo... Škoda pro United a štěstí pro gunners...

Reagovat
smazaný uživatel

super zápas, skvělej výsledek (nemyslim výhru West Hamu, ale prohru ManUtd....)

Reagovat
Pharrell

jj

Reagovat
smazaný uživatel

A od Noveho roku 2008 zacnem vsem souperum ukazovat jen zada.

Nebot v So nevyhraje ani Liver. a ani Arsenal.

West Ham vs MUFC 1-2. TOHLE MĚ VELMI ROZESMÁLO

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm,mi se polepsime...

Reagovat
smazaný uživatel

Klasika ! W.H.U. bojovali a zalouženě vyhráli, kdežto Man Utd. to profesorsky odchodili, i když měli pár pěkných momentů, ale nedůslednost při hlídání je stála 3 body !!! Na to by si měli v Man Utd. už zvyknout. Jinak v 27. minutě top měla být pencle, postrčení bylo evidentní a ta Ronaldova penalta by další kiks !!! Jak se říká i mistr tesař se utne ! Zkrátka si nic jiného nezasloužili. Jsem za tento výsledek moc rád. Vždycky to je událost, když tzv. "malý" porazí "většího". Doufám, že to ve Upton Parku dlouho slavili !!! Great W.H.U. !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Nas to nepolozi...

Jak staci malo,aby domaci mohli slavit vitezstvi.

Te zahozene penalty,jaka skoda...

Mohlo to byt nase...

Prohra prisla v pravy cas. Ted to reds nakopne.

Dablove jedem!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele