2. kolo
14.08.2007 20:45 CET
1 : 3
(1:3)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Everton FC 1:3

Tottenham měl být letos jedním z mála týmů, které by měly být schopny konkurovat týmům velké čtyřky, ovšem vše je zatím úplně jinak. Spurs nezvládli ani svůj druhý zápas a tentokrát doma podlehli Evertonu 1:3, na svém kontě tak zatím nemají jediný bod.

Trenér domácího celku Martin Jol poslal do utkání trojici útočníků Berbatov, Bent, Keane a všichni očekávali, že Tottenham spustí ofenzivní smršť, jenže to se nestalo. Už ve 3. minutě se totiž prosadil Everton. Mikel Arteta zahrával standardní situaci, v pokutovém území našel přesným centrem hlavu Joleona Lescotta a ten nedal Paulu Robinsonovi šanci. Spurs měli v průběhu zápasu velké problémy s obranou, jelikož z obvyklého složení hrál pouze Pascal Chimbonda, protože Dawson, King i Bale jsou zranění. Z chyb, které zadáci domácího týmu dělali, hosté hodně těžili, jako například v 18. minutě, kdy se před Robinsonem objevil úplně osamocený Anichebe, naštěstí pro Totteham mu střela nesedla.

O pár minut později přišlo vyrovnání. Jenas zahrával rohový kop, v pokutovém území našel Gardnera a ten srovnal na 1:1. Radost domácím fanouškům však vydržela pouhých deset minutě. Artetův centr Rocha sice ještě odvrátil, ovšem pouze k nohám Leona Osmana, který svou střelou pod břevno poslal Toffees opět do vedení. Aby toho nebylo málo, tak dílo zkázy pro domácí dokonal v nastaveném čase prvního dějství Alan Stubbs, a proto odcházely oba týmy do kabin za stavu 1:3.

Tottenham začal druhý poločas velmi aktivně, už v první minutě vyzkoušel pozornost Howarda svou střelou Keane. O pár minut později Berbatov trefil svou hlavičkou pouze tyč brány Evertonu. Oba gólmani se během druhého poločasu několikrát vyznamenali, především Paul Robinson, který Totteham zachránil před dvěma stoprocentními šancemi Johnsona. Kohoutům to však příliš nepomohlo, prohráli 1:3 a zůstávají bez bodu.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (2)

Přidat komentář
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele