25. kolo
02.02.2008 16:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Matějovský zavinil penaltu, Reading podlehl Boltonu

Premiéra Marka Matějovského v základní sestavě Readingu nedopadla pro jeho tým vůbec dobře. The Royals nestačili v domácím prostředí na podobně v tabulce postavený Bolton a prohráli 0:2. Český reprezentant navíc zavinil penaltu.

Po vzájemném úvodním oťukávání přišly šance na obou stranách. V 18. minutě musel zasáhnout proti útočníkovi Litovi až gólman Jaaskelainen. Útočník Readingu by se jinak dostával do stoprocentní gólové příležitosti. O pár sekund později dal o sobě vědět také Bolton. Po centru Taylora se dostal k hlavičce Helguson, ale jeho hlavička z dobré příležitosti byla nepřesná.

Ve 23. minutě přišel neslavný moment českého reprezentanta Matějovského. Ten v pokutovém území fauloval Steinssona a rozhodčí Dowd nařídil penaltu. Její exekuce se ujal Matt Taylor, ale pozemní střelu mířící do levého rohu s velkým štěstím vychytal gólman Hahnemann. Reading už tolik štěstí neměl v 34. minutě. Po přímém kopu Daviese se přesně trefil kapitán Kevin Nolan. Wanderers mohli dokonce v prvním poločase své vedení ještě pojistit, ale hlavička Taylora po centru Daviese nebyla přesná.

Bolton se ale nakonec přeci jen vedení 2:0 dočkal. V 57. minutě vypálil tvrdě útočník Davies, ale jeho střela v síti ještě neskončila. Míč se odrazil k jeho útočnému partnerovi Helgusonovi, který si počínal jako pravý kanonýr. Nepříznivě vyvíjející se průběh mohl alespoň trochu zlepšit záložník Stephen Hunt, ale z jeho pokusu nakonec byl jen roh. Tlak Readingu málem vyvrcholil v 68. minutě. Shorey vypálil na Jaakelainena z přímého kopu dalekonosnou střelu a finský gólman měl co dělat, aby jí vyrazil.

Ani jeden tým se už do ofenzívy po zbytek utkání nehnal, gól nepadl, a proto většina fanoušků opouštěla Madejski Stadium zklamaná.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Devil

Reading se tabulkou v posledni dobe propada . tip.-1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip:1:0

Reagovat
smazaný uživatel

jeste ze tu penaltu nedali jinak by z toho byl marek hodne psychicky dole.doufam ze se mu priste zadari

Reagovat
smazaný uživatel

Jak hral matejovsky?

Reagovat
smazaný uživatel

Nohama

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele