14. kolo
24.11.2007 13:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Newcastle United - Liverpool FC 0:3

Šlágr 14. kola mezi Liverpoolem a Newcastlem měl mnohem jednoznačnější průběh, než se očekávalo. Straky svému protivníkovi absolutně nestačily a nakonec mohly být rády, že inkasovaly "pouze" tři branky. Za domácí fotbalisty odehrál celých devadesát minut český stoper David Rozehnal.

Defenzivní fáze týmu Sama Allardyce vázla po celý první poločas, a proto bylo jen otázkou času, kdy Reds vstřelí první gól. Stačilo jim k tomu pouhých 28 minut. Z přímého kopu vyslal dalekonosnou střelou kapitán hostů Steven Gerrard a míč skončil až za zády bezmocného irského gólmana ve službách Newcastlu Shaye Givena. Domácí fotbalisté byli až do inkasovaného gólu poměrně neviditelní, potom ovšem ožili, přesto jedinou vážnější příležitost měl v 38. minutě útočník Alan Smith, jenže nemířil přesně. Potrestání mohlo přijít minutu před přestávkou, ale Torresova šance gólem neskončila.

Druhý poločas snad už nemohl pro Magpies začít hůř. Neuběhlo ani 60 sekund hry a gólman Given lovil míč ze své sítě podruhé. Po rohovém kopu se prosadil holandský kanonýr Dirk Kuyt a v podstatě rozhodl o vítězi tohoto utkání. Výrazné zlepšení přinesl do hry domácích střídající Joey Barton, jenže ani sním si Newcastle nedokázal vytvořit téměř žádnou vážnější příležitost, vázla především finální fáze. Trenér Benítez poslal v 58. minutě do hry na místo nevýrazného Kewella mladíka Ryana Babela, a právě toto střídání se později ukázalo jako výborný tah, jelikož holandský útočník o osm minut později zvýšil vedení na 3:0.

Liverpool už dovedl zápas bez problémů do vítězného konce a po sérii ne moc vydařených zápasů si připsal další tři body. Mohl vyhrát i vyšším rozdílem, to by ale minimálně jednu ze svých třech příležitostí nesměl spálit Torres. Naopak Newcastle potvrdil, že je v krizi. Z posledních čtyř zápasů prohrál hned tři, navíc příští zápase sehraje na hřišti Blackburnu.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (4)

Přidat komentář
Devil

Pral bych strakam vyhru ale tip-2:2 Newcastle do toho!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavý souboj, Liverpool je venku nejlépe hrající tým. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

NEWCASTLE dnes vyhra ale nesmie hrat rozehnal.

Reagovat
Devil

KURVAAAA!!!! Newcastle je po Man. Utd. muj nejoblibenejsi klub , ale to co predvedli dnes proti Liverpoolu tak to byla katastrofa ! Odevzdanost , bez chuti hrat no ostuda ! Jedna strela na branu za celej zapas a to 10 metru nad . A to muzou bejt radi ze to skoncilo 0:3 mohlo to byt klidne 0:6! Docela me sklamali cekal jsem ze budou na jine pricce jak nyni jsou !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele