22. kolo
12.01.2008 18:15 CET
6 : 0
(0:0)

Reportáž

Manchester United - Newcastle United 6:0

Favorit tohoto utkání byl od začátku více než jasný. Manchester se sice v prvním poločase nemohl prosadit, ze druhé půle si však udělal vlastní exhibici. Konečný výsledek zní 6:0.

Hostující gólman Shay Given si rozhodně na nedostatek práce stěžovat nemusel. Naopak někdy jí měl až moc a právě jemu by měli hráči Newcastlu děkovat, že z Old Trafford neodjíždějí ještě s horším výsledkem.

Nechybělo moc a už ve třetí minutě mohl Newcastle prohrávat. Po přihrávce Andersona se dostal ke střele Rooney, jeho pokus z hranice pokutového území letěl nad bránu. Jedinou výraznější příležitost Strak za celý zápas měl James Milner. Ten napálil míč na Van der Sara po chybě Johna O'Shea, jeho střela byla ale těsně před nizozemským gólmanem zblokovaná. V průběhu 11. minuty se po rohu dostal do zakončení opět Rooney, ale na Givena ani tentokrát nevyzrál.

Irský gólman v dresu Magpies se blýskl i v 15. minutě, kdy se ke střele z první odhodlal aktivní Wayne Rooney. O deset minut později zachránil Newcastle Cacapa, který obětavým zákrokem zabránil jisté brance O’Shey. Pak hostům dvakrát krátce po sobě trochu pomohl i rozhodčí, když sporné zákroky na Ronalda a Giggse ve vápně posoudil jako čisté. Chybu však sudí předvedli i na druhé straně, kde špatně odmávali a odpískali ofsajd a neuznali tak gól Owenovi, byť Ferdinand i Van der Sar zareagovali na praporek a anglického reprezentanta už nebránili.

Hosté, kteří jsou stále bez trenéra, se ve druhém poločase totálně sesypali. První gól utkání padl ve 49. minutě. Na pozemní střelu Cristiana Ronalda z přímého kopu už Given nestačil. Za šest minut lovil irský reprezentant míč ze své sítě podruhé. Po špatné rozehrávce obral Cacapu o míč Giggs, poslal geniální přihrávku na úplně volného Téveze a ten bez problémů skóroval.

V 70. se prosadil po pěkné akci Manchesteru už podruhé Cristiano Ronaldo. Právě tento gól byl pro něj už padesátým v Premier League a patnáctým v letošní sezóně. Závěrečnou pětiminutovku si domácí fanoušci určitě nadmíru užili. Nejprve se prosadil stoper Rio Ferdinand, který si ukázkově zaběhl za bránící hráče a v 88. minutě po krásné zasekávačce dovršil svůj hattrick Ronaldo. Konečnou podobu dal výsledku poměrně sporným gólem v 90. minutě Carlos Tévez, když míč z jeho kopačky trefil břevno, od něj se odrazil jen těsně za brankovou čáru a z televizních záběrů nebylo zcela průkazné, zda ji přešel celým svým objemem.

Manchester se díky dnešní výhře opět dostal do čela tabulky, o skóre před Arsenal, a může se pyšnit i dalšími dvěma "nej" - k nejlepší obraně má už i nejproduktivnější útok.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (28)

Přidat komentář
Devil

Toto je jedinej zapas na svete ve kterym nefandim Newcastle , proti Man. United. Potkavaji se moje dve nejoblibenejsi muzstva . Man . Utd ale fandim o neco vic a proto budu fandit jim . Tip .- 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

No tak at uz se konecne ten Newcastle vzpamatuje. Pomohlo by nam kdyby Manchester zustal na miste se 48 body. Ale hrajou doma, coz bude pro Newcastle tvrdy ukol vyhrat. Bohuzel ale Manchester asi vyhraje. tip: 2:0...go go Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam ze vsechny body zustanou na Old Traffort . tip:2:0

Reagovat
smazaný uživatel

ManUtd. jasně vyhrají. Newcastle pro ně není, v současné tristní siuaci uvnitř klubu, až tak důstojný soupeř. Tip 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

United si poradí s přehledem a jedinou klíčovou otázkou utkání bude skóre zápasu.

Reagovat
smazaný uživatel

2-0 by nam mohlo stacit a cekat na zavahani soku...

Reagovat
Pharrell

celkem jasna 1,ale snad Straky zaberou a vydolaji bod!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

88.min. 5:0

a Ronaldo hattrick, to je snad zlý sen...

Reagovat
smazaný uživatel

6

Reagovat
smazaný uživatel

ale šestej neměl platit

Reagovat
smazaný uživatel

6:0?...no to tak me teda Newcastle pekne nastval...mel sem ho rad, ale prohrat s manchesterem 6:0, to je teda celkem drsny. Mancheser

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte někdo, kde bych mohl zkouknout nějaký sestřih tohoto zápasu na internetu??

Reagovat
smazaný uživatel

počkej 1,2 dni bude to na youtube

Reagovat
smazaný uživatel

jestli ti stačí góly, tak už jsou tady:

http://209.44.113.146/foros/viewtopic.php?t=33471

Reagovat
smazaný uživatel

Moc děkuju

Ted si jdu vychutnat ten koncert

Reagovat
smazaný uživatel

Sice sem "blues", ale dobrý výkon Man Utd a žadná haluž Cris. Ronalda Jinak titul vám přeju víc než Arsenalu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jinak ten poslední gol fakt haluž A jak se začal radovat svině malá

Reagovat
smazaný uživatel

At zije Manchester United!!!

Nejlepsi tym "sveta"!

Reagovat
smazaný uživatel

No, no. Nekřičím hop, dokud jsem nepreskočil.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak sem se mrknul na sestrih a musim rict, ze Jose Enrique by mel byt za predvedenej vykon prerazen do B tymu, protoze minimalne 3 goly byly jeho

Reagovat
smazaný uživatel

mancheester nahodne zakopaval o balon a daval to do branky

Reagovat
smazaný uživatel

To se tak někdo má !

Reagovat
Devil

Je me Newcastle lito , ale Man . Utd super vykon . Uz jsme zase prvni !!!! Doufam ze to vydrzi !

Reagovat
smazaný uživatel

Co dodat ? Výhra Rudých Ďáblů se čekala, ale že to bude taková kanonáda, to asi nikdo. A přitom poločas 0:0 a pak se Straky sesypali, slušně řečeno. Je vidět, že v Newcastlu je krize hlubší, než si sami dokáží přiznat. Tým nepracuje tak jak má, je alibistický, nevěří si. Jinak porugalský manekýn dokázal, že je i velký hráč. A zdárně mu sekunduje mrňous Tevez. Uvidíme jak to bude v dalších kolech, zatím to je navýsost zajímavé.

Reagovat
smazaný uživatel

Zajimave to bezesporu bude nadale,ale uvidime jak si red Devils jedou pro titul...

Sok Arsenal zacal a bude nadale klopytat.

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme, ale občas klopýtnou oba.

Reagovat
Devil

Prsne tak , treba s Boltonem a West Hamem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele