29. kolo
08.03.2008 16:00 CET
3 : 0
(2:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Newcastle opět utrpěl debakl

Trápící se Newcastle United svou sérii bez výhry neukončil ani na Anfield Road, ze kterého si místo bodů odváží prohru 0:3. Naopak Liverpool si pojistil čtvrtou příčku.

Pátá minuta přinesla krásnou akci Liverpoolu. Ovšem přihrávka Benayouna na Pennanta svého adresáta nenašla. Newcastle, který po řadě nepříznivých výkonů čeká ještě těžký boj o záchranu, mohl jít do vedení už o pár okamžiků na to. Na centr Milnera si naskočil Faye a svou hlavičkou nadělal Reinovi problémy. Španělský gólman však míč vyrazil. Své střelecké konto mohl útočník Liverpoolu Fernando Torres rozšířit v 11. minutě, ale jeho střela z pravé strany nebyla přesná.

Reflexy gólmana Harpera vyzkoušel střelou z velké vzdálenosti Gerrard, ovšem ani on neuspěl. Reds se nemohli proti disciplinované obraně Newcastlu prosadit. Gólem zaváněla až rána Gerrarda, tu ovšem vyrazil opět Harper. Zanedlouho vyslal na bránu "Strak" dalekonosný pokus Xabi Alonso, míč dokázali zblokovat hostující obránci.

Hodně kuriózní gól vstřelil Liverpool v 43. minutě. Míč se po odkopu Enriqueho odrazil od kopačky Pennanta až za záda překvapeného Harpera. Newcastle se ještě ani pořádně nevzpamatoval z prvního gólu a Fernando Torres přidal další. Španělský reprezentant dostal ideální přihrávku od Stevena Gerarda, obešel brankáře a pohodlně zakončil do prázdné brány.

V 51. minutě si dva hlavní aktéři druhé branky role prohodili a Gerrard bez větší problémů zvýšil už na tříbrankový rozdíl. Torres a "Stevie G" byli téměř k neudržení a zápas si skutečně užívali. První gólovou příležitost druhého poločasu měl Newcastle v 68. minutě, kdy využil zaváhání obrany Reds Martins, ale s jeho střelou si poradil Reina.

Už za pár minut na sebe nigerijský útočník upozornil znovu. Jeho nečekaná dalekonosná střela skončila však pouze na břevně. Nechybělo moc a náhradník Kuyt málem přidal už čtvrtý zásah Liverpoolu. Brankář Harper jej však skvěle vychytal, stejně tak jako následnou dělovku Riiseho. Na stavu se už nic nezměnilo a domácí fotbalisté dokráčeli k dalšímu vítězství.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (6)

Přidat komentář
Devil

Tak Newcastlu tece uz do bot , budu duofat aspon v remizu , ale mam takovej dojem , ze straky dostanou zase klepec . tip.-3:0

Reagovat
smazaný uživatel

asi 4

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool chytil v poslední době formu, kdežto Straky hrají pod psa, slušně řečeno. Zápas se zdá být jasný, ale malý prostor pro překvapení tady je, i když v úvahu pro Newcastle přichází max. bod za remízu, ostatní je už asi pouze fikce. Doufám ale, že budou Reds pokračovat ve skvělých výkonech. Tip 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool

Reagovat
Pharrell

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool opět prokázal velké vzepětí z posledních týdnů a přejel jednoznačně trápící se Newcastle. Pohled na Straky byl opravdu žalostný, tým hraje jakoby bez duše, kdyby nepřinesl Obafemi Martins v druhé půli oživení (jeho lob na břevno byl úchvatný), bylo by to opravdu na ručník. Liverpool celý zápas bezpečně kontroloval a nic jiného než 3 body nepřipustil a jsem na ně moc zvědav v LM.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele