37. kolo
04.05.2008 17:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Manchester City 1:0

Po gólu Fernanda Torrese si připisuje Liverpool na své konto další vítězství. Citizens naopak podruhé v řadě prohráli.

Liverpoolu v tomto zápase vůbec o nic nešlo, přesto postavil svou v podstatě nejsilnější sestavu. Na hřišti se objevil také Fernando Torres, který poslední utkání proti Chelsea nedohrál kvůli zranění kolenní šlachy. Martin Škrtel, jenž také během semifinále Ligy mistrů předčasně opouštěl trávník na nosítkách, dnes zahříval pouze lavičku náhradníků.

Až dvacátá minuta zápasu přinesla skutečnou gólovku. Prudký centr vyslaný z kopaček Dirka Kuyta tečoval na poslední chvíli před gólmanem Hartem krajan nizozemského útočníka Ryan Babel, míč ale poslal nad. Zanedlouho to zkoušel také Torres, jenže při zakončení byl tísněn obráncem a ve velkém úhlu, a proto jeho pokus mířil mimo území tří tyčí.

V 30. minutě naopak zahrozil Manchester. Skvělou přihrávku za obranu dostal Martin Petrov, následně vystřelil a trefil tyč Reinovy brány. Všechno vzrušení bylo ale stejně zbytečné, jelikož rozhodčí signalizoval ofsajd. Hned z protiútoku se k zakončení dostal také kapitán Steven Gerrard a až skvělý zákrok brankáře Joe Harta zachránil Citizens od inkasovaného gólu.

I do druhé půle vstoupil Liverpool lépe. Už v první minutě hlavičkoval po rohovém kopu Gerrarda Kuyt, ale opět jeho pokusu scházela přesnost. Za minutu utekl hostující obraně Torres a dokázal vystřelit z velkého úhlu, jenže ani on nebyl přesný. Manchester se pro změnu zaskvěl skvělou střelou z přímého kopu. Ty má u Citizens na starosti Brazilec Elano a tentokrát musel proti jeho ráně vytáhnou gólman Reina skvělý zákrok, kterým míč vyrazil na roh.

V 57. minutě přišel úvodní gól zápasu. Špatný odkop obrany City zachytil Gerrard, vyslal přihrávku na Torrese, který obešel Dunna a přesně mířenou střelou mezi nohama překonal Harta. Zanedlouho to mohlo být dokonce 2:0, to by však nesměl spálil svou tutovku Dirk Kuyt, jenž trefil pouze břevno. Nejblíže vyrovnání byl naopak Benjani, jeho dělovku z přímého kopu však skvěle vyrazil Reina, a proto Manchester odjíždí bez bodu.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

liverpoll vyhra 2 0

Reagovat
Devil

Liverpool vyhraje. tip.-3:0

Reagovat
smazaný uživatel

zAsi to bude remiza 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím Liverpoolu FC. Ale je jasné, že sestava nebude z nejsilnějších. ManCity mají určitě co napravovat, ale na Anfield Road s tím asi nezačnou. Popravdě, jejich výkony vzbuzují mnoho otázek, zvláště při vědomí, jejich kádru, možností, ... Tip 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

prohrajem, vše ostatní včetně remízy je, vzhledem k tomu co se v city děje, z říše snů.

Reagovat
smazaný uživatel

skoda,ze nenastoupi Fernando a Skrtel,budou moc chybet,i tak by LIVE mel vyhrat.tip:1-0

Reagovat
smazaný uživatel

No k tomu dodat hraci City ako keby sa bali toho Liverpoolu som rad ze toho Erikssona uz vyhodili caff

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tak Coline-jestli někdo tvrdí že odchod Erikssona je chybou tak at se koukne na tenhle zápas V útoku Benjani-ten hrál dobře,snažil se-ale Eriksson to zapomněl říc ostatním hráčům,takže tam byl úplně k ničenu. A náš přechod do útoku-to je výstavní věc. Problém je v tom,že žádnej útok nemáme,takže náš ¸rychlý"přechod do útokoku je vlastně přechod nikam,neboli rychlá stráta míče!!!!!!!No v našem případě spíš pomalá Výsledek nevypadá špatně a při troše štestí v záveru sme mohli i vyrovnat ale to by musel fotbalovej zázrak,prostě z naší strany to byla obrovská nuda,občas mi to připadalo že nehrajem na gol ale na to kdo udrží míč ve středovém kruhu déle vyhrává-v tom sme asi nejlepší z celé ligi

Reagovat
smazaný uživatel

tady nemá cenu k zápasu se rozepisovat, vše zhodnotil ssc neapol. pánové četli jste páteční sport? tam se do šinavatry docela dost opřel frontman skupiny oasis, velký fan city. samozřejmě podržel erikssona. já bych nad ním až zas tak hůl nelámal, ale pod jeho vedení hrajem takovej divnej styl. když hodnotím poslední zápasy, udělat fulham, bod z liverpoolu a 3 body z boro, tak bychom byli tabulkově úplně někde jinde !!!! škoda ! pro neapol : zápas si viděl na internetu, nebo někde jinde ? a co slávka ? udělá olomouc ? i když je mi to ňák jedno, ale ŘEPKA TO JE BOREC NA ZAČÁTEK !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jo řepka to je borec-takhle sem se už dlouho nezasmál jak čučel když dostal tu červenou sem smíchy málem upad citizens-zápas dávali na rumunsko-madarský verzi eurosportu 2 v Digi tv

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele