24. kolo
30.01.2008 20:45 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
Pride Park, Derby

Reportáž

Derby bylo blízko senzační výhře nad Citizens

Na pořádnou senzaci bylo zaděláno na Pride Parku, domácí Derby zde ještě v 62. minutě vedlo nad Manchesterem City 1:0, ale mladičký střelec Dean Sturridge alespoň zachránil pro své barvy remízu.

Beznadějně poslední tým tabulky mnohem kvalitnějšího soka nikterak nepřehrával a po většinu času se bránil, přesto se dostal na začátku druhé půle šťastně do vedení. A vedení to bylo vskutku nezasloužené. Už v 6. minutě totiž mohli být Citizens před Derby o gól napřed, jenže to by musel Corluka po rohu Petrova hlavičkovat níže. Po čtvrthodině hry pak zázračně Price nohou vyrazil pokus Vassella na roh.

Ale co se nestalo! Už v závěru první půle pořádně příznivcům hostí zamrazilo při střele Earnshawa do tyče a úplně na úvod druhého dějství už to bylo 1:0 z pohledu Derby. Miller hned po výkopu potáhl míč až do pokutového území soupeře, předal Ghalymu, jeho střela však byla zblokována a míč se dostal zpět k Millerovi. Ten tentokrát vypálil sám a i když šťastně, radoval se z gólu. Jeho střele, pravděpodobně mířící mimo tyče, totiž výrazně pomohla teč Jihaie, gólman Hart už na změnu směru nestačil zareagovat. Gól tak byl připsán jako vlastní čínskému zadákovi City.

Ovšem přišla 63. minuta a Manchester se dostal ke své zbrani – brejku – a byla z toho vyrovnávací branka. Jako vždy aktivní Petrov potáhl míč po levé straně a naservíroval ho napříč děravou obranou Derby k nohám mladíka Sturridge, jenž pohotově skóroval – podruhé ve dvou po sobě jdoucích zápasech! O osm minut později byl opět Petrov v brejku, tentokráte hledal Vassella, který v těžké pozici zamířil vysoko nad. V 78. minutě ještě Harta poněkud postrašily na druhé straně nůžky Earnshawa, které ale nepřinesly gól, jen vzruch před brankou Citizens.

Do konce utkání už se ale nic pořádného nestalo a obě mužstva si tak v poklidu dokráčela pro bod, se kterým je spokojeno hlavně Derby, ale i Manchester City, jenž mohl klidně prohrát.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

favorit je citizens tip 1 1 go derby

Reagovat
Devil

Moc preju Derby vyhru , ale s City to budou mit tezky ! tip.-0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Ztrata Beranu se prohloubi o dalsi metr.

MCFC Berany oloupi.

Tip: 2.

Reagovat
smazaný uživatel

vzhledem k výkonům a výsledkům city v posledních zápasech se tudíž obávám, že berani vyhrajou a připíšou si druhou výhru v soutěži. nám se nedaří a jsme z formy. kdo z vás sleduje angl. ligu tak má slova potvrdí. hrajeme špatně a dáváme tak branku na zápas. to je dost málo, co ? ty poslední zápasy v tv mi připomínají " herní kvalitu z minulého ročníku ". uefa cup i kvalifikace ligy mistrů se nám vzdaluje. bohužel, jako fan city tyto řádky píši nerad, ale je to realita. pak arsenal a utd... no nevím, nevím. muselo by se něco rapidně změnit, ale nevím co. snad to ví realizační tým čus !

Reagovat
smazaný uživatel

Vypadá to, že bychom mohli ukořistit více než 1 bod. Man City prožívají divné období, navíc vypadli z FA Cupu. Motivace je víc než velká. Berani jdou v každém zápase nadoraz, pokud neuděláme fatální chybu v obraně a nepolevíme v posledních fázích zápasu v koncentraci, mohlo by to dopadnout !!! Zkusím opatrný tip 0:0. DERBY COUNTY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Máme bod , nechápu , ale proč v bráně nebyl Carol?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tak *citizens* taky bych se moc nedivil kdyby berani podruhé v sezoně brali 3 body,navíc je konec ledna posily nikde tak nevim co si myslet-možná by bylo lepší kdyby nás do tý televize vůbec nedávali protože na tu plácanou co předvádíme se nedá vůbec koukat!

Reagovat
smazaný uživatel

Berani do 2. ligy!!§Nikam jinam totiž nepatří!!!!Citizens sice jen remizovali, ale moc jim fandím!!!!!!!!A myslím si, že Hart v jejich bráně je chyba chyboucí, vždyť K.Schmeichel a Isaksson jsou 5x lepší!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Máme bod, po dlouhé době bodujeme ! Ale na naši situaci to nic nemění. DERBY COUNTY !!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele