22. kolo
12.01.2008 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Chelsea FC - Tottenham Hotspur 2:0

Londýnské derby bylo pro českého fanouška dvojnásob atraktivní. V brankách totiž proti sobě stáli čeští zástupci. Z výhry se nakonec radoval domácí Petr Čech, jehož Chelsea porazila Tottenham s Radkem Černým v brance.

Historické statistiky dokazují, že se Tottenhamu na Stamford Bridge prostě nedaří, už tady nevyhrál 18 let.

Už od začátku zápasu to vypadalo na velký boj, ve kterém dominovaly hlavně zálohy. Ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu a trpělivě čekal. První vážnější akce se odehrála až v 11. minutě, kdy centroval Joe Cole, ale na jeho centr si v pokutovém území nikdo nenaběhl. Pak přišel první gól zápasu jako blesk z čistého nebe. Juliano Belletti napřáhl z 30 metrů a vymetl roh branky Radka Černého, byla to vůbec první střela na branku v tomto zápase. Tottenham se na moc pohledných akcí nezmohl, kromě Aarona Lennona byla celá ofenzivní část sestavy Spurs hodně nevýrazná. Proti první ostřejší střele musel Petr Čech zasahovat v 29. minutě, kdy po centru Lennona pálil z voleje Malbranque. Ve 32. minutě se pokusil z dobré střelecké pozice vystřelit Boateng, ale jeho střele chyběla přesnost. Po krásné akce domácích se pak trefil kapitán Michael Ballack, ale gól neplatil, jelikož měl asistent rozhodčího správně zdvižený praporek.

Ani na začátku druhé půle se obraz hry moc nezměnil. Chelsea si v pohodě hlídala náskok, občas zahrozila a Tottenham se nezmohl na výraznější šanci. První pozdvižení tak přišlo až v 58.minutě, kdy nová hvězda Chelsea Nicolas Anelka za potlesku tribun vystřídala neviditelného Claudia Pizzara. Anelka se okamžitě po přihrávce Wrighta- Phillipse dostal do šance, ale tu mu zlikvidoval Radek Černý. Po faulu Ballacka na Lennona dostali hosté šanci na dobrý přímý kop z hranice pokutového území. K rozehrávce se postavil Berbatov, jeho střela šla hodně vedle a vystihla celý jeho dnešní výkon V 80. minutě pojistil výhru Chelsea Shaun Wright- Phillips a střetnutí dvou českých brankářů tak vyznělo lépe pro Petra Čecha.

Autor: Michael Künzel / www.soccernet.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
Devil

Doufam ze Tottenham Chelsea okrade minimalne o 2 body . Tip.-1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam ze tenhle dulezitej zapas Chelsea vyhraje. Pokud chceme dal postupovat k titulu, je tahle vyhra pro nas dulezita...tip: 2:1...go go Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Prekvapeni kola !!! tip:1:2 doufam.

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea musí vyhrát nebo bude muset pomýšlet o postup do Ligy Mistrů na příští sezonu.

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea musí, kdežto Spurs mohou jen příjemně překvapit a navíc je to derby. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

I pres zajimave poskladanou sestavu blues ocekavejme vydrene vytezstvi domacich.

Ale ztrata Chelsea by nam nepochybne udelala radost.

Reagovat
smazaný uživatel

Na tento zápas jsem opravdu zvědavý neboť nabídne přímé srovnání mezi v současné době médii nejsledovanějšími útočníky ligy Anelkou a Berbatovem.

Reagovat
smazaný uživatel

Tento zápas bude hodně vyrovnaný ale mi to urveme ! 2-0

Reagovat
smazaný uživatel

Č+Č mě dnes potěšili. Zápas záporně neovlivnili, Čech moc práce neměl, Černý za góly nemohl, navíc skvěle zabránil Anelkovi (pálícímu z neoodpískaného offsidu) ve skórování. Anelka měl teda smůlu i potom, jak napálil břevno...

Reagovat
smazaný uživatel

Nemáš pravdu. Podívej se pořádně na záznam - Anelka byl v době přihrávky od SWP přesně na stejné úrovni jako obránce Spurs, který byl v kontaktu s J. Colem.

Reagovat
smazaný uživatel

dobře, viděl jsem to v nízké kvalitě, věřím ti

Reagovat
smazaný uživatel

V pohodě, mě to tak taky na první pohled připadalo jako offside a musel jsem si to pustit několikrát, abych se ujistil, že to tak není. A gól z toho stejně nebyl, takže naprosto o nic nejde.

Reagovat
smazaný uživatel

Anelka hrál dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea si to opět pragmaticky pohlídala. Ale na 3. místě už asi zůstanou jak přikovaný.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele