25. kolo
02.02.2008 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Blackburn Rovers - Everton FC 0:0

Jediné utkání dnešního programu, které divákovi nenabídlo ani jeden gól, bylo v režii především Evertonu. Vytoužené brance byli svěřenci Davida Moyese několikrát blízko, většinu gólových příležitostí hasil až gólman Brad Friedel.

Ani jeden tým se ze začátku do útočení nehnal, jelikož si oba uvědomovaly důležitost bodového zisku, a proto šanci, která by zaváněla gólem diváci viděli až ve 28. minutě. Španělský záložník ve službách Evertonu Mikael Arteta předvedl úchvatné sólo, po kterém nebezpečně vypálil na Friedela, ale vybojoval pouze roh. Jeho exekuce se ujal Cahill a přesným centrem našel hlavu Osmana, který poslal míč jen těsně mimo bránu.

Čtyři minuty před koncem normální hrací doby obešel hostujícího Bainese záložník Bentley, ale svou střelu poslal nad. Poslední slovo měl ovšem Everton. Po centru z rohu hlavičkoval jen těsně vedle stoper Jagielka.

Blackburn vstoupil do druhé půle skutečně impozantně. Už v první minutě musel gólman Howard zasahovat při střele z přímého kopu Davida Bentleyho. Rovers měli v dnešním utkání také velkou dávku štěstí. V 56. minutě totiž nastřelil tyčku záložník Fernandes. Velkou křivdu cítili domácí hráči po střele McCartyho, kterou podle nich tečoval rukou v pokutovém území stoper Khizanišvili. Hlavní arbitr Alan Wiley ale nechal pokračovat ve hře.

V 74. minutě byl kanonýr z Jihoafrické republiky blízko gólu. Tentokrát s pomocí svého útočného kolegy Roque Santa Cruze prošel přes tři protihráče, ovšem nakonec vyslal na Howarda slabou střelu, navíc mířící přímo do náruče amerického gólmana. A když gólem neskončila ani příležitost mladíka Jamese Vaughana, oba týmy se rozešly po bezbrankové remíze smírně.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Devil

Za normalnich okolnosti bych se priklanel k vyhre Evertonu , ale vzhledem k tomu ze jsou trochu oslabeni tak na Ewood Parku budou radi za remizu ! tip.- 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip : 2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele