11. kolo
29.10.2005 14:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Arsenal FC 1:1

Na White Hart Lane se hrál šlágr kola, třetí Tottenham se utkal s osmým Arsenalem v bitvě o severovýchod Londýna. Tottenham nastoupil do zápasu téměř kompletní a povzbuzen remízou na Old Trafford, naopak Arsenalu opět chyběl Thierry Henry a jediný střelec ze zápasu proti Manchesteru City Robert Pires začal pouze na lavičce náhradníků. Arsenal letos v ligovém zápasu ještě nevyhrál mimo Highbury, ze čtyř zápasů tři prohrál a v jednom remizoval.

V úvodu zápasu byli diváci svědky mnoha nepřesností na obou stranách, první vážnější akce se zrodila v deváté minutě, Reyes unikl obraně "Kohoutů", ale na poslední chvíli ho čistě zastavil perfektním zákrokem Ledley King. Do vedení tak mohli jít domácí, v 18. minutě zahrával přímý volný kop Michael Carrick a po jeho centru vyrostl nejvýše Ledley King, který překonal Lehmanna. Kinga neuhlídal Kolo Touré. Ve 23. minutě vypálil zdálky Carrick a jen těsně netrefil Lehmannovu bránu. Když běžela 27. minuta, napřáhl Teemu Tainio a zaskvěl se Jens Lehmann, který jeho střelu vytáhl těsně nad bránu.

Do druhého poločasu poslal Arsene Wenger místo Flaminiho na trávník Roberta Pirese, který dokázal oživit hru Arsenalu, i přesto se do první velké šance dostal Jermaine Dafoe. Od postranní čáry přímočaře naběhl do pokutového území, proběhl mezi Laurenem a Tourém, Lehmann ovšem jeho následnou střelu zneškodnil. Arsene Wenger posílil útočnou činnost svého týmu druhým a posledním ofenzivním hráčem na střídačce, Robinem van Persiem, jenž nahradil Fredrika Ljungberga. V 73. minutě poslal Pires vznikající přihrávku za obranu Tottenhamu, ale van Persiemu chyběly centimetry, aby usměrnil míč za Robinsonova záda. Arsenal se ale přece jen dočkal tolik touženého gólu, v 77. minutě odcentroval Bergkamp, Robinson jeho centr neudržel a Robert Pires neměl problém usměrnit míč do zcela odkryté brány. Poslední šanci neproměnil Reyes a Arsenal tak nevyhrál ani napopáté v lize na hřišti soupeře poté, co remizoval s domácím Tottenhamem 1:1.

Autor: Tomáš Kohlmann

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

vidim to na peknejch 2:1 pro tottenham

Reagovat
HOST*

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele