15. kolo
03.12.2005 16:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Newcastle United - Aston Villa 1:1

Aston Villa po úterním ostudném vypadnutí z ligového poháru na hřišti třetiligového Doncasteru získala bod za remízu 1:1 v Newcastlu. Ačkoli Straky ještě v 75. minutě pomýšlely na plný bodový zisk, k vítězství měli nakonec blíže hráči Villy, jenže neproměněná penalta Geretha Barryho z 89. minuty rozhodla o tom, že i po patnáctém kole bude Newcastle tři body před týmem Milana Baroše. Český reprezentant odehrál celých 90 minut, nijak výrazně však do zápasu nezasáhl.

Začátek zápasu týmů spodní poloviny tabulky vyšel lépe domácím. Již ve třetí minutě pálil Alan Shearer z hranice velkého vápna kousek vedle. V minutě dvaadvacáté fauloval Liam Ridgewell, k trestnému kopu se postavil Nolberto Solano a jeho povedenou střelu chytil gólman Villy Thomas Sörensen. Úvodní snažení Newcastlu vyvrcholilo ve 32. minutě, kdy se po hře rukou Liama Ridgewella rozhodčí Alan Wiley nerozmýšlel a nařídil pokutový kop. K míči se postavil Alan Shearer a prudkou střelou doprostřed branky otevřel skóre.

Aston Villa poté začala hrát aktivněji, Lee Handrle však ve 33. minutě z trestného kopu mířil vedle a jeho střela o pět minut později byla zblokována. Po první půli mohli být tedy spokojenější fanoušci Newcastlu.

Začátek druhé půle byl vyrovnaný, k vidění byly především střely z dálky, jako ta Ameobiho ze 48. minuty, která mířila vedle. Mezi tyče mířila až střela ze 75. minuty, kdy z hranice velkého vápna krásně vyrovnal Gavin McCann. Vstřelená branka hráče Villy povzbudila a ti se ke konci zápasu hnali více do útoku. Jejich snažení vyústilo v 89. minutě ve zbytečný faul Tituse Brambla, po kterém rozhodčí nařídil penaltu. Míč si postavil Gereth Barry, ale nedal - brankář Shay Given jen přihlížel jeho prudké střele vysoko nad. V nastaveném čase se nic nestalo a zápas tak skončil 1:1.

Autor: Martin Mencl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele