12. kolo
06.11.2005 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Manchester United - Chelsea FC 1:0

V neděli 6. listopadu v pět hodin odpoledne přišel velký zápas, ve kterém změřil síly domácí Manchester United s mistrovskou Chelsea. Tento den je zajímavý i z několika dalších hledisek. Tak například je tomu přesně 19 let, co sir Alex Fergusson nastoupil do funkce manažera Manchesteru Utd. Chelsea prohrála naposledy před 13 měsíci, shodou okolností též v Manchesteru, ale na hřišti rivala United City. Mohla prodloužit svou sérii neporazitelnosti na 41 utkání a přiblížit se tak rekordu Arsenalu, který se zastavil na 49 zápasech, ale nestalo se tak. Kde série začala, tam i skončila.

Už v osmé minutě mohl hostující útočník Drogba dostat svůj tým do vedení, ale jeho pokus o přehození brankáře nevyšel. Van der Sar byl připraven. V osmnácté minutě se zrodila velká šance na druhé straně. Scholes po přihrávce Rooneyho mířil těsně vedle Čechovy branky. V 31. minutě se však diváci už branky dočkali. To Ronaldo byl autorem geniálního centru z levé strany, který Fletcher využil. Jeho hlavičkový oblouček překvapil obranu Chelsea včetně našeho reprezentačního brankáře. Čech tak nerozšíří svou sbírku zápasů s vychytaným čistým kontem, na tento "padající list" bude jistě dlouho vzpomínat. Chelsea se snažila vyrovnat, ale nevypracovala si jedinou gólovou šanci, a tak svěřenci Josého Murinha odcházeli do šaten s jednogólovým mankem.

Začátek druhého poločasu byl v režii Chelsea. Měla více ze hry, snažila se vyrovnat, leč marně. Reds vydatně pomáhali svému brankáři blokováním střel a s tím, co jim prošlo, si Nizozemec poradil. V 54. minutě po skvělé kombinaci Rooneyho, Fletchera a Van Nistelrooye mohli domácí navýšit skóre, ale to by musel posledně jmenovaný mířit přesněji. Jeho rána šla pár decimetrů nad Čechovu branku. O tři minuty později se zrodila šance v pokutovém území Manchesteru. To Drogba, reprezentant Pobřeží Slonoviny, v poloze ležícího střelce, pálil těsně vedle pravé tyče Van der Sarovy branky. V 68. minutě byla Chelsea opět blízko vstřelení gólu, ale Nizozemec pohotovým zákrokem proti Lampardovi zabránil radosti hostí.

Hráči Manchesteru hrozili z protiútoků, hlavně nový hráč na hřišti Park byl nebezpečný. Velké problémy hostujícím zadákům dělal skvěle technicky vybavený mladíček Ronaldo. Jeho kousky se diváci náramně bavili. Když rozhodčí nastavil čtyři minuty, "oslavenec" Fergusson nevěřil vlastním očím. Nic závratného se však nestalo, možná za zmínku stojí Parkova šance, se kterou si ale Čech poradil.

Domácí Reds tak slavili veledůležitou výhru a Chelsea může přemýšlet nad tím, čím to je, že se jí v posledních zápasech příliš nedaří.

Autor: Jan Kolář

Komentáře (29)

Přidat komentář
HOST*

Blues stačí bod , ale budou to tři

Reagovat
HOST*

Každá krize jednou končí. Betisu taky skončila s Chelsea Manchaster ty šmejdy zničí!!!

Reagovat
HOST*

Jj, tři pro ManU!

Reagovat
HOST*

debile Manchester vyhrál, to je k nasrání vy Londýnský sráči

Reagovat
smazaný uživatel

manchester musi vyhrat, jinak si titul muzou jen nechat zdat

Reagovat
HOST*

manchester vyhraje 3:2 goly-van Nistelrooy, Rooney, C. Ronaldo

manchester proste musi vyhrat

Reagovat
HOST*

ne ne ROBBEN a DROGBA

Reagovat
HOST*

To myslíš vlastní? Tos vynechal ještě jeden od Čecha 3:0 - Rooney, Nistelrooy a nakonec zase Rooney

Reagovat
HOST*NY

Pravda. Čau angličani jsem sice fanda Realu ale zavítám ted k vám. Chelsea je nejlepší tým v Premiere ligue,ale na REal nemá. Drogba je londýnský bůh. Joe COLE je následník trůnu. Čau Anglie radši zpátky do ESPAŇA

Reagovat
HOST*

A ty seš kokot

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Mourinho je naozaj bud velmi pravdovravny alebo velmi ohovara, povedal ze Wenger je voyeur ktory miluje Chelsea

Reagovat
HOST*

Murinho zas miluje Abramoviče

Reagovat
HOST*

MANUTD 3:0....CECH DO PRDELE....

Reagovat
HOST*

Celá Chelski do pr...!!! A Manchaster Go! Go! Go!

Reagovat
HOST*

Chelsea nic lepšího neni

Reagovat
HOST*

Chelski zabíjí fotbal, nic horšího neni!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Bez Giggse, Keana, Solskjaera, to vypada na 2

Reagovat
smazaný uživatel

lol Solskajer je zranenej uz vic nez rok .... nerikaj ti blesku?

Reagovat
HOST*CJ_Hiker

La viva ManU...zničili ty zjebaný nafoukaný srařky z Londýna......

Reagovat
HOST*

Konečně někdo ty zas*raný betonáře porazil!!! Stačí na ně hrát obranu a brejky a ubožáci se na nic nezmůžou, protože fotbal hrát neumí Jen doufam, že si z toho vezme hodně týmů ponaučení a nebudou se proti Chelski snažit hrát fotbal a antifotbalisti už nic nevyhrajou!

Reagovat
HOST*

A jsem zvědav, na co se zas namyšlenej Murinho bude vymlouvat

Reagovat
HOST*

Konečně někdo v Anglii našel lék na antifotbal,který Chelsea hraje. Vždy, když Chelsea prohraje, tak vyhrál fotbal

Reagovat
HOST*

jednoznacne man united dufam ze sa tymto zapasom zacne neporazitelnost man.konecne kupili poriadneho brankara a je to vidiet aspon nedostavaju take trapne goly Van der Sar NECH SA TI DARY

Reagovat
HOST*

JDĚTE VŠICHNI DO HAJZLU CHELSEA JE NEJLEPŠÍ

Reagovat
HOST*

Jj, Chelsea je nej beton na světě! Ale to s fotbalem nemá nic společnýho Porážka Chelsea je vždycky úspěchem fotbalu proti jeho ku*vení tim nafoukanym portugalcem

Reagovat
HOST*

To tak, teď ti kokoti dokázali, jak jsou nejlepší. Skurvená Chelsea

Reagovat
HOST*

Drž hubu zvrhlíku

Reagovat
HOST*

Zvrhlík jseš ty, pokuď fandíš Abramovičovo betonářům!!! Doufam, že teď začla jejich nová série bez vstřelenýho gólu a že bude hodně hodně moc dlouhá!

Reagovat
HOST*

United su najlepsi chelsa su sracky poje... I live Manutd

:-)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele