18. kolo
26.12.2005 16:00 CET
2 : 0
(2:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Newcastle United 2:0

Třetí tým anglické tabulky doma porazil v kvalitním zápase Newcastle 2:0. Přes hlasité přivítání domácích fanoušků Michael Owen absolvoval nepodařený návrat na stadión svého bývalého klubu.

Ačkoliv se Newcastle hlavně ze začátku snažil být Liverpoolu vyrovnaným soupeřem, útočné akce domácích byly mnohem nebezpečnější a nebýt skvělého výkonu Shay Givena, mohli hosté odjíždět s větším přídělem. Poprvé zazářil již v páté minutě, kdy se po rohovém kopu Stevena Gerrarda k odraženému balónu dostal Harry Kewell, stál tváří v tvář Givenovi a ten jeho střelu levačkou brankář skvěle vyrazil. Nebezpečné situace dál vznikaly před brankou hostí. Ve čtrnácté minutě centroval zprava Luis Garcia, těžký míč na hranici velkého vápna skvěle z první přihrál Peter Crouch rychle nabíhajícímu Gerrardovi, ten pronikl až před branku a nádhernou střelou dostal domácí do vedení.

Ve 28. minutě přivítali domácí fanoušci dalšího hráče hostí. Po zranění Stevena Taylora se na hřiště dostal Titus Bramble, který loni na Anfield Road vstřelil vlastní gól a ani dnes se nevyhnul řadě nepřesností. Po vstřelené brance Liverpool držel hru pevně ve svých rukou a dostával se dál do šancí. Další gólová přišla ve 43. minutě. Před branku centroval Harry Kewell, nejvýše vyskočil Crouch a hlavou zamířil do levého rohu Givenovy branky. Ten se ještě míče dotkl, ale v cestě za brankovou čátu mu zabránit nedokázal. V nastaveném čase se ještě Crouch dostal před branku, hrál však příliš na krásu a promrhal správný čas na přihrávku zcela volnému Garciovi, který mu poté patřičně vynadal.

Ve druhém poločase hrál Liverpool dál co potřeboval. Držel míč a postupně se propracovával do šancí. V 66. minutě Lee Bowyer zbytečně zajel skluzem do Xabi Alonsa. Bowyera pak srazil Crouch a rozhodčí Mark Halsey rozdával první karty zápasu. Pro Bowyera měl připravenou červenou a Crouch "získal" žlutou. V početní převaze se domácí dostávali dál do šancí, náskok ale nezvýšili. Domácí dnes potvrdili skvělou formu a že to s útokem na titul myslí vážně. Po výborném výkonu tak zaslouženě zvítězil Liverpool.

Autor: Martin Mencl

Komentáře (3)

Přidat komentář
HOST*PeteKiller

Crouch je hnusnej anorektickej čůrák. At' jde celej zasranej Liverpool do píči!

Reagovat
HOST*Shima

Crouch je mozna anorektik, ale dobrej. A ty bez do hajzlu.

Reagovat
HOST*Shima

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Komu fandis ty, ty "chytrej"?!!!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele