6. kolo
18.09.2005 13:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Manchester United 0:0

Od souboje dvou historicky nejúspěšnějších anglických týmů se slibovalo mnoho, ale samotný zápas pak zřejmě většinu diváků zklamal. Minimum šancí, žádný gól, většinou boj o střed hřiště.

Kouč Liverpoolu Benítez poslal do útoku osamoceného vysokého Crouche, ten sice vyhrál snad každý hlavičkový souboj, ale neměl komu přihrát, úloha obrany United tak nebyla příliš složitá. Až po čtyřiceti minutách vyslali Reds první střelu na branku soupeře, konkrétně Florent Sinama-Pongolle, ale van der Sar byl pozorný. Největší šance první půle přišla krátce před přestávkou na druhé straně, po akci Ferdinanda se do zakončení dostal Ruud van Nistelrooy, ale spolu s Reinou přeloboval i branku.

Ve druhé půli byli domácí lepší a hlavní postavou byl kapitán Steven Gerrard. Po Riiseho centru hlavičkoval nad, prudkou ránu z 25 metrů mu skvělým zákrokem zlikvidoval van der Sar. I u další nebezpečné akce byl Gerrard, po jeho přihrávce se sám před brankou ocitl Luis García, ale pálil vedle. Liverpoolu v závěru nepomohl ani střídající Cissé, Manchester si za druhý poločas nevytvořil ani jednu vážnější příležitost, a tak zápas skončil spravedlivou remízou 0:0. Spokojena nemůže být ani jedna strana - v boji s Chelsea, která se zatím zdá být suverénní, může být každá ztráta rozhodující.

Autor: Petr Starý

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*

remizka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele