12. kolo
05.11.2005 16:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Fulham FC - Manchester City 2:1

Trenér Manchesteru City Stuart Pearce předložil v létě vedení Fulhamu dvě nabídky na získání pravého křídla Steeda Malbranqua, ta druhá nabídka činila dokonce pět milionů liber, vedení Fulhamu ji však zamítlo a Malbranque rozhodl vzájemný zápas těchto týmů.

Chris Coleman postavil v domácím týmu velmi ofenzivní sestavu s pěti hrotovými nebo podhrotovými hráči, Malbranquem, Boa Mortem, Johnem, McBridem a Radzinskim. Stuart Pearce nechal sestavu ve stejném složení jako v minulém úspěšném zápase s Aston Villou. Už v šesté minutě se měnilo skóre, Davida Jamese prostřelil právě Malbranque a Fulham se rychle dostal vedení. V další šanci se ocitl portugalský kapitán domácích Luis Boa Morte, proti Jamesovi však neuspěl. Ve dvacáté minutě se u pravé postranní čáry uvolnil Lee Croft, naběhl si před Warnera a vstřelil svůj první gól v Premier League. Andy Cole, který přišel do City v červenci právě z Fulhamu, se společně s Dariusem Vassellem v prvním poločase vůbec neprosadil, a tak měli více šancí domácí, ve 34. minutě uvolnil Boa Morte Johna, ale nizozemský reprezentant do 21 let neuspěl v souboji s Jamesem. Bývalý útočník Arsenalu Boa Morte předložil výbornou přihrávku Malbranqueovi a ten se nemýlil. Do šaten šli spokojeněji domácí.

Brzy po přestávce se u lajny rozběhl neúnavný Croft, vyslal do velké šance Coleho, ale ten hlavou netrefil v dobré šanci bránu. Hosté si v těchto chvílích získali veliký tlak, ale proti Warnerovi neuspěli ani Cole, ani Vassell. Jednu z mála šancí Fulhamu na zvýšení neproměnil Američan McBride. V době, kdy už běžel nastavený čas, se podařilo hostům vyrovnat, po střele náhradníka Bradleyho Wrighta-Phillipse ovšem asistent rozhodčího signalizoval postavení mimo hru a Fulham si tak připsal důležité tři body.

Autor: Tomáš Kohlmann

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele