15. kolo
06.12.2003 13:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Newcastle United - Liverpool FC 1:1

Více než 52 tisíc diváků na St. James' Parku vidělo dobrý zápas plný šancí, především v podání domácích. Hosté z Liverpoolu se museli v souboji, který by mohl být rozhodující v boji o čtvrté místo zajišťující Ligu Mistrů, obejít bez zraněných Michael Owena a Harryho Kewella, nastoupili s jediným útočníkem Pongollem.

Přestože jejich rozestavení naznačovalo hlavně defenzivní úmysly, už v šesté minutě se Reds dostali do vedení. Riise centroval, Woodgate se neúspěšně pokusil míč odvrátit, ten dopadl přímo před volného Dannyho Murphyho a reprezentační záložník překonal Givena. Gólman domácích jinak moc práce neměl, prvnímu poločasu dominovali hráči Newcastlu. Šancí si však v první půli vytvořili minimum, dobře hrajícím zadákům Liverpoolu také občas pomohl sporný výrok sudího. Kirkland se v brance řádně zapotil dvakrát – nejprve při Speedově střele z úhlu ve 23. minutě a pak při pokusu Ameobiho šest minut před přestávkou.

Po změně stran se nejprve dvakrát předvedl Shay Given, když vyrážel Pongolleho dělovku a pak odvracel Gerrardův volej. Nebezpečnější však byl Newcastle. Ameobi v dobré pozici neobešel Biscana, Robertův přímý kop z 59. minuty jen těsně minul branku. O čtyři minuty později už se domácí dočkali vyrovnání. Roberta ve vápně fauloval Kirkland, rozhodčí nařídil penaltu a tu ve svůj třináctý gól v sezóně nekompromisní ranou pod břevno proměnil Alan Shearer. Útoky se pak na obranu Liverpoolu valily jeden za druhým. Krátce po vyrovnání měl druhý gól na kopačce Jenas, ale netrefil branku, Dyerovu střelu z branky vyhlavičkoval Riise a Bramblův pokus zblokoval Murphy. Na druhé straně se pak pěknou akcí prezentoval Vladimír Šmicer, šest minut před koncem pak Hammanův volej skvělým zákrokem zastavil Given. Třem bodům byli v závěru blíže domácí, ale Shearerův pokus parádně vyrazil Kirkland a Woodgate pálil mimo.

Liverpoolu pomohl jednobodový zisk k postupu na páté místo před Charlton, Newcastle zůstává sedmý.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele