12. kolo
09.11.2003 13:30 CET
1 : 2
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Manchester United 1:2

Časy, kdy byl Liverpool patřil mezi kandidáty na titul v Premier League, jsou zřejmě pryč. Reds totiž letos doma podlehli jak Chelsea, tak Arsenalu a v neděli nestačili ani na svého největšího rivala - Manchester United. V první půli si domácí sice vytvořili převahu, ale Tima Howarda v brance United vlastně pořádně neotestovali. Ukvapenou střelou se prezentoval Vladimír Šmicer, několikrát to z dálky zkoušel Harry Kewell. Jinak byla hra domácích plná nepřesných přihrávek a hosté, kteří ze zabezpečené obrany vyráželi k rychlým brejkům, sbírali míče ve středu pole. Po změně stran oba týmy přidaly a bylo se na co dívat. Na jedné straně Howarda řádně prověřil Kewell, na druhé straně pak Traore na poslední chvíli zblokoval Forlánův centr, který mířil na van Nistelrooye. Gólman domácích Jerzy Dudek pak po špatném výkopu musel hodně rychle zpátky do branky, aby stihl zastavit Giggsův dalekonosný pokus.

V 59. minutě už se ale na velšského reprezentanta usmálo štěstí. Centr od pravé postranní čáry totiž minuli všichni, včetně dezorientovaného Dudka, a míč zapadl k levé tyči – 0:1. Domácí vystřídali, místo Šmicra přišel mladý Francouz Florent Sinama-Pongolle, který často provětrával zadáky United, ale stále to byli Rudí ďáblové, kteří dominovali a v 70. minutě pojistili své vedení. Forlánův centr zleva sice minul van Nistelrooy, ale u vzdálenější tyče byl nehlídaný Ryan Giggs, který měl dost času si míč zpracovat a přesně zamířit – 0:2. V dresu Liverpoolu se pak objevil i druhý mladý Francouz, Anthony Le Tallec, a pomohl svému týmu vytvořit si převahu. V 75. minutě se také domácím podařilo snížit, Pognolleho chytrý centr přes hlavu do sítě doklepl Kewell – 1:2. V nastaveném čase měl ještě možnost Emile Heskey, ale upadl a ke střele se nedostal. Liverpool zatím působí nevyrovnaně a v tabulce mu patří až osmé místo, United se tříbodovým ziskem udrželi na třetím místě za Arsenalem a Chelsea.

Autor: Petr Starý

Komentáře (4)

Přidat komentář
HOST*Kurt

Výborně,Manchester hráli nic moc,ale přesto vyhráli 2:1,super Giggs a Ferdinand.

Reagovat
PJ

No né, že bych tu nebyl sám fanoušek United? :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Ja sem videl v živě ten zápas!Liverpool na zažatku bly lepží jenom,že Manch. pak se spamatovali a vyrovnali hru!Jednoznačne nejlepším na hřisti bil Giggs ale nakoni Manch mohli i inkasovat 1-2 goli jenom,žeto neviužil Liverpool. Byl to dobry zápas :-)

Reagovat
PJ

Giggs je prostě king, já to řikam furt :-)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele