Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina D
12.11.2016 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Wales kvůli pozdnímu gólu Mitroviće znovu pouze remizoval

Wales sice v kvalifikaci mistrovství světa stále zůstává neporažen, avšak po výsledku 1:1 se Srbskem si nedávný semifinalista mistrovství Evropy připisuje již třetí remízu v řadě, která nahlodává jeho šance na postup. Velšany sice poslal brzy do vedení Gareth Bale, jenže domácí nedokázali vsítit pojišťovací druhou branku a pár minut před koncem je za to potrestal vyrovnáním Aleksandar Mitrović. Srbové se tak udrželi v tabulce skupiny D před svým sobotním soupeřem a zaostávají o dva body pouze za vedoucími Iry. Wales zůstává třetí s dalším dvoubodovým odstupem.

Navzdory úvodní srbské dominanci, co se držení míče týče, působili nebezpečnějším dojmem svěřenci Chrise Colemana. Před bouřlivou diváckou kulisou v Cardiffu tento předpoklad potvrdil v třicáté minutě Gareth Bale, když Hal Robson-Kanu na pravém kraji hřiště obral o míč Matiju Nastasiće a předložil jej hvězdě Realu Madrid. Bale se s ničím nerozpakoval a vyslal typicky tvrdou ránu zdálky, která i kvůli teči bránícího Ivanoviće zaskočila Vladimira Stojkoviće a skončila v síti.

Bale s Robsonem-Kanuem si záhy prohodili role, avšak stejného výsledku se nedočkali, neboť forvard West Bromwiche Albion nedokázal svou hlavičku usměrnit mezi tři tyče. Na opačné straně pouze provětral rukavice Waynea Hennesseyho Nemanja Matić a Ivanovićovu hlavičku gólových parametrů zastavil na brankové čáře pozorný Taylor, a tak se odcházelo do kabin za těsného vedení domácích.

Wales se okamžitě po změně stran hnal za kýženým pojištěním náskoku, ovšem Stojković tentokrát při Baleově ráně z přímého kopu obstál a postupem času se hra začala znovu přelévat především na velšskou polovinu hřiště. Srbové se ovšem navzdory viditelné snaze dlouho nedokázali prosadit a nechybělo mnoho, aby z Cardiffu odjížděli s porážkou. Po přihrávce Aarona Ramseyho totiž Gareth Bale trefil v samostatném úniku pět minut před koncem brankovou konstrukci.

Ani ne minutu nato pak bylo vyrovnáno. Také Aleksandar Mitrović trefil svým hlavičkovým pokusem tyčku, avšak odraz míče způsobil útočníkovi Newcastlu větší radost než Baleovi, neboť navzdory snaze padajícího Hennesseyho míč zapadl až za brankovou čáru. Šlo o vůbec první kvalifikační gól Srbů, v němž neměl prsty Dušan Tadić, neboť asistenci si tentokráte za přesný centr připsal Antonio Rukavina. Wales tak stále čeká na první historické vítězství nad Srbskem a ve zbytku kvalifikace má co dohánět.

Autor: Martin Kantor / goal.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
veikko

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele