Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina B
31.08.2017 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Švýcarsko - Andorra 3:0

Fotbalisté Švýcarska zvládli "povinný zápas" s konkurenční Andorrou a po vítězství 3:0 zůstávají na čele tabulky s plným bodovým ziskem. Po sedmi odehraných kolech mají na kontě jednadvacet bodů a před druhým Portugalskem tedy drží tříbodový náskok, již v neděli budou bojovat na půdě Lotyšska. Hosté se i přes porážku prozatím udrželi na pátém místě se čtyřmi body a v 8. kole se pokusí bodovat proti hratelným Faerským ostrovům.

Čtvrteční duel hodně ovlivnil silně podmáčený trenér, kvůli kterému se duel musel několikrát přerušovat. Oba výběry měly hlavně v prvním poločase velké problémy s rozehrávkou a místy to vypadalo, že se utkání bude odkládat. První přerušení nastalo ve 25. minutě, kdy musela přijít úklidová četa a trávník alespoň částečně dala do pořádku. Švýcarsko se dostalo do vedení vůbec z první vážnější akce, ve 43. minutě se prosadil kanonýr Haris Seferovič.

Po parádním centru Shaqiriho z levého křídla si Seferovič naběhl do předbrankového prostoru a hlavičkoval z osmi metrů. Brankář Gómes si sice na balón jednoruč sáhl, ovšem míči v cestě do sítě už nezabránil. V poločasové přestávce došlo k intenzivním úpravám hrací plochy, proto druhé dějství bylo přeci jen o něco fotbalovější. V 56. minutě se dostal do solidní šance střídající Derdiyok, jenže na hranici brankového území míč o pár decimetrů minul.

Favorizovaný výběr se dostal do dvoubrankového vedení krátce po odehrané hodině a znovu skóroval Seferovič. Tentokráte využil tečované nahrávky od Derdiyoka a zblízka propálil bezmocného strážce Andorry. Hráči země "helvétského kříže" definitivně rozhodli o svém tříbodovém zisku v 67. minutě, třetí branku přidal obránce Stephan Lichtsteiner. Ten využil pasu Freulera z pravého křídla a hlavou usměrnil balón k bližší tyči.

Ve zbývajícím průběhu domácí hráči s přehledem kontrolovali dostatečný náskok a nikam se netlačili, na těžkém terénu docházely síly velmi rychle. Nicméně diváci v St. Gallenu se přeci jen ještě mohli dočkat úspěšného gólového zásahu. Po rohovém kopu se do zakončení probojoval aktivní Shaqiri, ale na připraveného Gómese nevyzrál, ten fantastickým zákrokem dokázal vyškrábnout míč mimo prostor tří tyčí.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Sw!fty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele