Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina A
07.10.2017 18:00 CET
8 : 0
(3:0)

Reportáž

Švédsko rozneslo Lucembursko na kopytech osmi góly!

Švédsko dnes doma opravdu bavilo své fanoušky a potvrdilo, že je nejlépe střílejícím týmem skupiny A, protože nastřílelo osm gólů! Jeho obětí se stalo Lucembursko, které nebude dobře vzpomínat především na střelce Marcuse Berga, autora čtyř branek. Švédsko tak udrželo náskok před třetím Nizozemskem, hosté jsou nadále poslední.

Tak tohle byla velká paráda. Švédsko doma předvedlo parádní ofenzivní sehranost, o kterou se od úvodu starala esa jako Claesson, Larsson, Johansson, Forsberg, Toivonen nebo samozřejmě Berg. Gólové hody v Solně začaly už v desáté minutě poté, co se domácí mohli radovat ze zahrávání penalty. Pokutový kop si vzal na starosti obránce Krasnodaru Andreas Granqvist a jeho zkušenosti projevily přesnou ranou - 1:0.

Brankář Jonathan Joubert určitě už dobře věděl, že dnes to nebude vůbec snadné utkání. To se potvrzovalo i kvůli jeho obraně, která působila nesměle a chaoticky. O osm minut později se obránci opět jen nechápavě dívali na rychlou kombinaci domácích. Na konci byl Marcus Berg, který zpracoval míč před malým vápnem a poté prostřelil brankáře Jouberta.

Ola Toivonen se ocitl ve velké šanci, když hlavou překonal Jouberta, jenže jeden z jeho spoluhráčů do hlavičky mířící do brány vložil svou přehnanou aktivitu a gól nemohl platit, neboť stál v ofsajdu. Brankář Joubert se opravdu snažil a zdálo se, že další únik Berga zastavil. Jenže Berg se dostal k dorážce a zatímco obránci jeho pohyb nestíhali, on hlavou poslal balon do sítě - 3:0.

Pro první poločas to bylo vše a domácí si řekli, že již svého soupeře nebudou v úvodní půli více mučit. Počkali si až do té druhé, kterou odstartoval Forsbergův pokus jen do míst, kam se natáhl Joubert. Hosté trochu překvapivě málem snížili na 3:1, když se Rodrigues dostal k ráně z hranice vápna. Naneštěstí ale v obrovské šanci minul!

Neminul však na opačné straně Marcus Berg, který se z pravé strany z pohledu brankáře dostal až do pokutového území a když nebyl příliš obtěžován soupeřovými obránci, vypálil do protipohybu vyběhnuvšího brankáře Jouberta - 4:0.

Pátý úder přidal po hodině hry hlavičkující Mikael Lustig a o sedm minut později kopali domácí hráči další pokutový kop! Opět se k němu postavil již jednou úspěšný střelec Andreas Granqvist a opět brankáře Jouberta pokořil!

Za dalších pět minut brankář Joubert opět lovil míč ze své sítě a opět mohl ironicky děkovat své obraně. Ani dva hráči nedokázali vyskočit na prudký centr ze strany tak jako Marcos Berg, který si tak dnes připsal již svůj 4. gól! Branku číslo osm měl na starosti Ola Toivonen. Střídající Krafth poslal nadýchaný centr na levou stranu a Toivonen jej z voleje poslal k tyči - 8:0 pro domácí!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
veikko

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
REPLIKATOR
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele