Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina D
09.10.2017 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Srbsko - Gruzie 1:0

Zatímco Wales s Irskem v Cardiffu mocně zápolili v přímém souboji o udržení šance na postup na mistrovství světa, srbský národní tým si na domácí půdě musel k pojištění prvního místa ve skupině I připsat vítězství proti Gruzii. Svěřenci kouče Muslina se nakonec na pořádně nadřeli, ovšem díky trefě střídajícího Prijoviće nakonec přece jenom ukořistili vítězství 1:0 a se ziskem jednadvaceti bodů je první místo a přímý postup na ruský šampionát jen jejich.

Srbové si mohli prvenství pojistit již s předstihem v minulém kole proti Rakousku, avšak ve Vídni v divoké pětigólové přestřelce zaváhali a odvezli si jen porážku 2:3. Tentokráte se již žádné gólové hody nekonaly a místo toho čekalo srbský tým trpělivé obléhání gruzínské branky. V první půli hosté svého favorizovaného soupeře takřka k ničemu nepustili s výjimkou dvou nadějných akcí, na jejichž konci se nacházel Dušan Tadić, jenže v prvním případě stihl zasáhnout kapitán Kankava a v druhém brankář Makaridze.

Také po změně stran se hostům dlouho dařilo Srby frustrovat, ovšem sedmnáct minut před koncem přesto kapitulovali. Střídající Aleksandar Prijović nebyl na trávníku ani čtvrthodinu, když se ocitl na konci rychlého útoku, kterému nechtěně pomohl nešťastným obranným zákrokem i Kankava. Následovala Mitrovićovat přihrávka pro střílejícího Prijoviće, jenž ve skluzu poslal míč do Makaridzeho protipohybu na zadní tyč a strhl lavinu oslav jak na hřišti, tak na tribunách bělehradského stadionu.

Závěr utkání si již Srbové bezpečně pohlídali, dotáhli tak veleúspěšnou kvalifikaci v nelehké skupině do vítězného konce a nyní se mohou po letech znovu těšit na závěrečný turnaj.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (2)

Přidat komentář
veikko

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele