Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina G
12.11.2016 20:45 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Španělsko - Makedonie 4:0

Španělsko si díky dvěma slepeným gólům v závěrečné desetiminutovce vylepšilo výsledný dojem z domácího zápasu s Makedonií, kterou nakonec přehrálo jasně 4:0. Ještě po hodině hry ovšem Španělé vedli pouze o gól, a to ještě ke všemu vlastní. Až následné trefy Vitola, Monreala a Adurize dodaly výsledku punc debaklu.

Ne že by domácí celek v první půli nedominoval, o čemž ostatně svědčí takřka 85% držení míče, avšak navzdory drtivé převaze soupeře se Makedoncům v Granadě dařilo favorita držet na uzdě. Pouze nešťastná teč Darka Velkoského do vlastní sítě připravila hosty o poločasový bezbrankový stav. Kromě tohoto vlastence po napohled neškodném centru Daniho Carvajala se totiž Španělé zmohli jen na několik střeleckých pokusů Álvara Moraty, jenž buď minul, anebo ztroskotal na brankáři Dimitrievském. Makedonci naopak opakovaně hrozili a David de Gea mohl být jen rád, že Goran Panděv ze slibné pozice těsně minul.

Po změně stran se již ale makedonská stavidla přece jen otevřela. David Silva po akci Vitola ještě neuspěl, ovšem oba jmenovaní záhy v třiašedesáté minutě slavili úspěch, když si role prohodili. Silvova tečovaná přihrávka do ohně spadla záložníku Sevilly před odkrytou brankou na hlavu a španělské vedení bylo zdárně pojištěno. Ani za tohoto stavu sice Makedonie nehodila flintu do žita a nadále skrze Enise Bardhiho ohrožovala De Geovu bránu, jenže gólman Manchesteru United odmítal připustit jakékoli možné drama.

Závěrečná pětiminutovka tak již patřila pouze domácím. Nejprve se z Caravajalova přetaženého centru prosadil druhý krajní bek Nacho Monreal, jehož křižná rána z voleje byla pro obránce Arsenalu vůbec prvním reprezentačním gólem. Hned vzápětí navíc nepolapitelný Silva připravil palebnou pozici střídajícímu Adurizovi, jenž pouhých pětašedesát minut po Monrealovi upravil skóre na konečných 4:0. Španělé tak nadále vévodí kvalifikační skupině G před druhou Itálií, která má týž bodový zisk, ovšem také horší skóre, zatímco Makedonie zůstává i po čtyřech odehraných zápasech bez jediného bodu.

Autor: Martin Kantor / goal.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
veikko

5:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele