Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina G
02.09.2017 20:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Španělé díky Iscovi přejeli Italy

Španělé si doma poradili s italským soupeřem jednoznačně 3:0 a nedali mu žádnou šanci. V prvním poločase si roli hlavní hvězdy přisvojil záložník Isco, který se stal autorem dvou branek. Ve druhé půli na konečných 3:0 navýšil střídající útočník Álvaro Morata.

Další bitva dvou velikánů mohla využít velkolepé kulisy stadionu Santiaga Bernabéua. Domácí ekipa do hry vyslala většinu opor, jejichž jména byla zárukou kvalitní podívané. Dres hned od úvodu utkání navlékli Isco, Koke, Asensio, Alba či Busquets s Ramosem, trochu netradičně scházel hrotový útočník. Podobnou roli však měl Silva.

Italové chtěli odehrát solidní utkání s důrazem na defenzívu a zároveň ukázat, že pod vedením trenéra Ventury se nebojí ani Španělů. Brankář Gianluigi Buffon byl jistotou v bráně, před ním se objevili Barzagli, Bonucci nebo Darmian. Ofenzivní úkoly připadli hráčům jako Insigne, Immobile nebo Belotti, na kterého si Španělé museli dávat velký pozor.

Od prvních minut Španělé tradičně kombinovali a vyžívali se v umění Kokeho s Iscem a Asensiem. Mladá hvězda Realu Madrid si podmaňuje nejen Španělsko a dnes bylo vidět, jak dobře se mu hraje právě na Santiago Bernabéu. Italové se soustředili na pečlivé bránění a k útoku vyrážela spíše jen dvojice Insigne - Belotti.

Už ve čtrnácté minutě se stadionem ozvala vlna radosti, protože Leonardo Bonucci fauloval těsně před vápnem rozeběhnutého Marca Asensia a k míči se postavil Isco. To je záruka kvality i vytříbené fotbalové elegance. Tentokrát zhmotnil svůj um do krásné točeného kopu, na který byl i brankář formátu Gigiho Buffona krátký - 1:0 pro domácí.

Španělsko bylo podle očekávání na koni a Italové se ocitli v roli, kterou moc nemusí. Dotahovat výsledek proti sebevědomému soupeři, kterého podporuje zaplněný stadion, to není nic příjemného. Přesto se po dvaceti minutách Italové rázně připomněli. Na krásný centr ze strany si naběhl Andrea Belotti a ukázal, v čem je jeho síla. Stejné záměry měl ale brankář de Gea, který tvrdé zakončení vytáhl!

Italové se do konce první půle snažili s výsledkem něco udělat, ale španělský sok není znám jen ofenzivními schopnostmi. Španělé dnes večer velmi dobře bránili a hlídali si především nebezpečnou dvojici Belotti - Insigne. Pět minut před koncem první půle navíc šli domácí do vedení o dvě branky.

A opět u toho byl někdejší hráč Málagy. Isco stál na konci rychlé kombinace mezi Marcem Asensiem a Andrésem Iniestou. Pak naznačil na hraně vápně střelu, čímž zmátl protihráče. Rychle švihl nohou a další věc, co brankář Buffon viděl, byl míč třepotající se v jeho síti - 2:0.

Druhá půle začala obdobně. Italové ale nastoupili mnohem aktivněji a málem byli za svou námahu odměněni. Pět minut po změně stran se balon dostal k neapolskému Lorenzu Insignemu, který rychle vypálil a brankář de Gea měl hodně práce s jeho zakončením. To nakonec s námahou vyrazil a mohl být rád, že dorážející hráči mířili nad.

Poté se tempo hry trochu uklidnilo a chvíli trvalo, než jsme se dočkali další zajímavé šance. Rozehrávání standardních situací si vzal na starost záložník Marco Verratti, který několikrát nebezpečně hledal své spoluhráče, s čímž ovšem zkušená obrana domácích počítala. Následně mohli domácí sami udeřit a opět to začalo u Isca. Jeho nahrávku skvěle zpracoval Dani Carvajal, jenže z úhlu Buffona nepřehodil.

Dvacet minut před koncem utkání se na hřiště dostavil v Itálii dobře známý útočník Álvaro Morata a tomu stačilo pouhých pět minut, než překonal někdejší spoluhráče z Juventusu. Do rychlého brejku do rozhozené obrany se vydal Sergio Ramos a následně oslovil milimetrově přesným pasem právě mladého hráče Chelsea. Na zadní tyči jej nehlídal pořádně nikdo - 3:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
waynemarkrooney

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele