Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina F
08.10.2017 18:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Slovinsko - Skotsko 2:2

Skotsko nakonec jen remizovalo ve Slovinsku a na MS se nepodívá, protože Slovensko zvládlo lépe svůj duel a v tabulce jej předskočilo na druhou příčku. Skotům nepomohlo ani to, že v utkání po brance Giffithse vedli, protože ve druhé půli se hned dvakrát trefil Roman Bezjak.

Kdyby Skotsko vyhrálo, mohlo slavit. Jenže to se mu nakonec nepovedlo. Skotové od prvních chvil vyrukovali na soupeře s taktikou rychlých kontrů a domácí nechali trochu víc hrát. po větší době, kdy domácí v klidu kombinovali, jejich rozehrávku napadal Chris Martin. Držitel slavného jména nakonec míč získal a vypálil, jenže brankář Jan Oblak byl na svém místě a připravený.

Slovinci byli mnohem aktivnější a byla na nich vidět chuť hrát, i když postoupit už nemohli. Možná i proto bylo velké překvapení, když se právě Skotové dostali do vedení. James McArthur poslal vzduchem lob do vápna, kam si po straně naběhl Leigh Griffiths. Byl sice v menším úhlu, ale přesto se mu povedlo prostřelit brankáře Oblaka - 1:0!

A tím vlastně nějaká atraktivita první půle skončila. Velká změna (doslova) nastala ve druhé půli. Naskočil do ní totiž Roman Bezjak a jeho schopnosti se ihned ukázaly. Nejprve se Josip Iličić dostal ke střele ze střední vzdálenosti, se kterou si Gordon poradil. Pak už ale ani Gordon nestačil. Zkušený útočník Roman Bezjak si naběhl na volný přímý kop Iličiće a prostřelil brankáře Gordona!

To už byl stav, který hostům zásadně nevyhovoval. Tou dobou už Slováci vedli na Maltě o dvě branky a byli v lepší pozici. Skotsko potřebovalo další branku co možná nejdřív, ale nějak se mu nedařilo vymanit se z defenzivní taktiky, kterou praktikovalo od prvních momentů zápasu.

A bylo hůř, jak by řekl klasik. Dvacet minut před koncem se totiž ve vápně Skotů udála dost nepřehledná situace, k balonu se dostal Mevlja a poslal jej s obráncem na zádech k penaltovému puntíku. Tam si naběhl Roman Bezjak a svou druhou brankou v utkání otočil vývoj zápasu - 2:1.

Střídání to bylo tedy maximálně povedené. Skotsko se až urputně pralo a se zbývajícím časem bylo stále nervóznější. Slovinci zase nechali a moc prostoru pro laxnost a jejich nahrávky se staly víceméně čitelnými. A to se jim vymstilo, třebaže jim vlastně už o nic nešlo. Zápas ale rozhodně mohli dohrát s větším klidem.

Kombinace uprostřed hřiště se domácím nepovedlo, míče se nakonec ujal Darren Fletcher a našel nádherným pasem Roberta Snodgrasse. Ten si míč zpracoval a poslal jej i přes obránce do sítě - 2:2. Na postup to ale Skotům nestačilo, třebaže vedli. Nakonec dostal ještě domácí obránce Cesar dvě žluté karty a byl vyloučen.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
waynemarkrooney

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
veikko

1:1

Reagovat
vanGomm

Slovinsko je už ze hry o postup venku tip tedy 2.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
duloig

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele