Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina C
08.10.2016 20:45 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Severní Irsko - San Marino 4:0

Před zápasem Severních Irů proti San Marinu se severoirský obránce Gareth McAuley neštítil ani umolousaného vítězství 1:0, hlavně když tento sobotní zápas proti fotbalovému trpaslíkovi přinese jeho týmu důležité tři body. Po většinu utkání se zdálo, že přesně na tento konečný výsledek také dojde, ovšem domácí favorit v závěru přece jen zlomil odpor Sanmariňanů a nakonec zvítězil suverénně 4:0.

Největší měrou se o tento počin postaral Kyle Lafferty, jenž přitom před zrekonstruovaný Windsor Park s publikem čítajícím 18 234 diváků vlétl až z lavičky na poslední čtvrthodinku. Přesto se forvard Norwiche postaral hned o dva góly a podpořil tak trefy Stevena Davise s Jamiem Wardem. Severním Irům také po změně stran usnadnila průběh zápasu červená karta pro hostujícího Palazziho za dvě žluté karty.

Domácí kouč Michael O’Neill i severoirští příznivci si mohli užít gólovou radost již po šestadvaceti minutách, kdy Josh Magennis upadl po zákroku Della Valleho a nařízený pokutový kop bezpečně proměnil kapitán Steven Davis. Víc branek se sice osmifinalistovi letního mistrovství Evropy do poločasu vstřelit nepodařilo, ovšem krátce po změně stran utrpěly jakékoli naděje San Marina na bodový zisk další tvrdou ránu, když Mirko Palazzi obdržel zbytečnou druhou žlutou kartu za blokování brankáři McGovernovi v rozehrávce.

Bezprostředně se sice Severním Irům nepodařilo početní výhodu zužitkovat, neboť brankář Simoncini se proti ranám McGinna, Warda či střídajícího Washingtona překonával, ovšem s blížícím se závěrem sanmarinská stavidla pod tlakem celých třiatřiceti střeleckých pokusů soupeře přece jenom povolila. Nejprve se z Fergusonova centru prosadil Lafferty, jenž vzápětí hlavou prodloužil další Fergusonův pas k číhajícímu Wardovi, který pět minut před koncem navýšil vedení domácích již na 3:0.

Třešničkou na dortu pak byla Laffertyho druhá trefa večera a devatenáctá kariérní, když forvard druholigového Norwiche takřka v poslední akci zápasu na konci nastavení gólově uzavřel své působivé vystoupení od dvaasedmdesáté minuty, čímž manažeru O’Neillovi připravil příjemné starosti ohledně příští základní sestavy proti o poznání těžšímu soupeři - příště totiž Severní Irové zavítají do Hannoveru, kde jej uvítají němečtí mistři světa.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
pawelFCB

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele