Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina C
01.09.2017 20:45 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

San Marino - Severní Irsko 0:3

Ještě nikdy v historii se fotbalové reprezentaci Severního Irska nepovedlo zvítězit ve čtyřech po sobě jdoucích zápasech... tedy až doteď. Tým Michaela O’Neilla totiž na půdě San Marina potvrdil roli favorita a zvítězil s přehledem 3:0, byť na první gól si hosté museli počkat až do sedmdesáté minuty. Severní Iry nyní dělí od jistoty klíčového druhého místa ve kvalifikační skupině C jediný bod, který chtějí získat již v nadcházejícím domácím klání právě s Českou republikou.

Zatímco Severní Irsko v závěrečné dvacetiminutovce zlomilo odpor fotbalového trpaslíka třemi slepenými góly v rozmezí osmi minut, český tým naopak těsně před koncem ztratil slibně rozehrané utkání s Německem. Rozdíl mezi oběma národními celky tak tři kola před koncem kvalifikačního cyklu činí celých sedm bodů a baráž o postup na mistrovství světa je již pro Severní Iry takřka na dosah ruky a v pondělí již může být vše posvěceno.

Možná i zvyšující se šance na postup zprvu svazovala hostům nohy a San Marino jakožto 204. národní tým na světě bez jediného soutěžního vítězství na kontě dlouho favoritovi statečně vzdorovalo. Trefy Joshe Magennise spolu s proměněnou penaltou Stevena Davise však zařídily očekávaný výsledek a prodloužily tak vítěznou šňůru po předešlých úspěších s Norskem, Ázerbájdžánem a Novým Zélandem.

I vzhledem k nepříliš kvalitnímu trávníku v Serravalle hrozili hosté především ze standardních situací. První rány Davise s Magennisem či Norwoodem si však cestu mezi tři tyče nenašly. Když pak s kličkou proti brankáři Simoncinimu neuspěl ani Kyle Lafferty, Conor Washington se v tutovce vůbec netrefil a Magenissova hlavička orazítkovala brankovou konstrukci, museli se hosté smířit s bezbrankovým prvním poločasem.

Nervozit Michaela O’Neilla jistě narůstala s každou uplynulou minutou a neproměněnou šancí, jak po změně stran ilustroval aktivní Magennis, jenž si vylámal zuby na Simoncinim. Chvíli nato však Steven Davis severoirskému forvardovi připravil další šanci a tentokrát se již Severní Irové přece jenom dočkali. Závěrečnou dvacetiminutovku již hosté zvládli s lehkostí a zklamaného soupeře ještě obtěžkali dalšími dvěma góly.

Nejprve Magennis využil povedený pas Washingtona a poté se kvůli ruce Alexe Gasperoniho kopal ve prospěch Severního Irska pokutový kop. Přestože měl v tu chvíli Magennis našlápnuto na hattrick, exekuce se ujal kapitán Steven Davis a sám tak stanovil konečné skóre 3:0.

Autor: Martin Kantor / espn.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
Theft90

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
Kixi Syhimour

Pojďme San Marino!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele