Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina C
05.10.2017 20:45 CET
0 : 8
(0:4)

Reportáž

San Marino - Norsko 0:8

Norsko dle papírových předpokladů snadno přehrálo fotbalového trpaslíka ze San Marina a ještě se drží v boji o konečnou třetí pozici ve skupině. Tentokráte předvedlo možná svůj nejlepší výkon tohoto kvalifikačního cyklu, nastřílelo svému sokovi celkem osm branek, přičemž hattrickem se prezentoval Mohamed Elyounoussi.

Domácí určitě věřili, že si proti seveřanům budou vést lépe, obzvláště, když v prvním vzájemném utkání dokázali na jeho hřišti dokonce skórovat. Jenže plán drhnul už od začátku a v 8. minutě poprvé inkasovali. King poslal přihrávku za vápno, tam se do míče opřel Henriksen, a jeho tečovaný pokus stoperem D. Simoncinim nakonec skončil u tyčky.

Netrvalo dlouho a Norsko se za chvilku radovalo z další branky, King totiž bez větších problémů proměnil nařízenou penaltu. A jen o tři minuty později San Marino obdrželo už svůj třetí gól, to když z blízkosti využil Henriksenovo sklepnutí balónu King. Hosté byli při chuti i nadále a svého soupeře v žádném případě nemínili šetřit.

Pět minut před koncem půle se poprvé na listinu střelců zapsal také M. Elyounoussi, který se trefil parádně ze standardky. A zkraje druhého dějství si své počínání zopakoval, to když našel mezírku v postavené san marinské zdi. Po zhruba hodině hry přidal šestou branku Selnaes, jehož dělovka zapadla nechytatelně pod břevno.

M. Elyounoussi zkompletoval hattrick v 69. minutě. Rohový kop rozehrál Selnaes, který našel na zadní tyči zcela nehlídaného spoluhráče, a ten se hlavou nemohl v koncovce zmýlit. Poslední změna skóre nastala tři minuty před koncem. Střídající Söderlund sklepl míč hlavou pro Linnese, jenž z halfvoleje snadno zacílil.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
veikko

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Wambasen

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele