Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina E
04.09.2016 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Rumunsko - Černá Hora 1:1

Letošní účastník evropského šampionátu ve Francii z Rumunska nedokázal v domácím prostředí potvrdit úlohu mírného favorita proti Černé Hoře a na úvod kvalifikace tak získal pouze bod za remízu 1:1. Dlouho se zdálo, že se diváci v Kluži nedočkají žádné branky, nicméně závěr zápasu nabídl vysoce napínavý průběh. Rumunsko i tak mělo hodně blízko k vítězství, ovšem v sedmé nastavené minutě neproměnil pokutový kop Nicolae Stanciu.

Utkání bylo ve všech ohledech hodně vyrovnané a to i po statistické stránce. Domácí se dostali do vedení v 85. minutě, nicméně houževnatí Černohorci dokázali o dvě minuty později vyrovnat. Do nedělního střetnutí lépe vstoupili hosté, kteří se už po šesti minutách mohli dostat do vedení. Po krásné kolmici za obranu se do samostatného úniku řídil Bečiraj, ale poté nedokázal obhodit na hranici pokutového území vyběhnutého brankáře Pantilimona.

V polovině první půle se do podobné pozice probojovali také domácí. Po nádherné kolmici Stanciua střílel z hranice šestnáctky Andone, jenže padajícího gólmana Božoviče nepropálil. V dalším průběhu oba celky výborně bránily a k vyloženým příležitostem se tedy nedostávaly. Až po hodině hry vystřelil z dobrých pětadvaceti metrů z přímého volného kopu Stanciu a Božovič musel vytáhnout fantastický zákrok, balón vyboxoval do strany.

Rumunsko se dostalo do vedení pět minut před koncem základní hrací doby. Stanciu pronikl do šestnáctky soupeře na levé straně a pak zpětnou přihrávkou vybídl ke skórování Adriana Popu. Ten si sklepl balón hrudí a poté vystřelil po zemi z první ke vzdálenější tyči mimo dosah Božoviče. Hosté se však nevzdali a v 87. minutě se jim podařilo srovnat zásluhou tradičního ostrostřelce Stevana Jovetiče po standardní situaci.

Ten si naskočil na přímý volný kop střídajícího Kojaševiče a hlavou zamířil ze sedmi metrů k bližší tyči, od níž se balón odrazil do sítě. Nicméně ani tento moment nebyl rozhodující. V páté nastavené minutě totiž sestřelil Vukčevič ve vlastním pokutovém území Keșera a anglický rozhodčí Taylor okamžitě nařídil penaltu. V důležitý moment selhal Stanciu, jenž svou prudkou střelu poslal nad horní tyčku.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
veikko

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele