Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina H
07.10.2016 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Řecko - Kypr 2:0

Reprezentanti Řecka dokázali potvrdit úlohu favorita proti Kypru a díky dvěma brankám v úvodním poločase ho zdolali po výsledku 2:0. V tabulce skupiny H mají po minulé výhře nad Gibraltarem plný počet šesti bodů a nacházejí se na druhém místě o skóre za vedoucí Belgií. Naopak Kypřané prohráli i podruhé v řadě, po úvodním neúspěchu 0:3 s Belgií nedokázali prozatím vsítit ani jeden gól a se skóre 0:5 jsou pátí.

Domácí se dostali do vedení ze své první vážnější akce už po necelé čtvrthodině, kdy se prosadil Konstantinos Mitroglou. Ten po dvou soubojích na levé straně a následné zpětné přihrávce od Fortounise vypálil z nějakých třinácti metrů z první a prudkou přízemní střelou se trefil přesně k levé tyči, brankář Panayi se natahoval marně. Řekové sice nebyli dominantnější v držení míče, ovšem svůj náskok mohli zvýšit po půl hodině hry.

Do balónu se opřel z více jak pětadvaceti metrů Stafylidis a mířil skvěle k levé tyči, jenže s výborným zákrokem přispěchal brankář Panayi a zkrotil míč ve svých rukavicích. Ve 34. minutě byl blízko ke své druhé vstřelené trefě v pátečním utkání Mitroglu, jež po kolmici za obranu přehazoval Panayiho, ale jeho pokus o lob se mezi tři tyče nevešel. Domácí se mohli uklidnit o osm minut později, autorem druhého a poslední gólu byl Petros Mantalos.

Obrovské chyby se dopustil Panayi, který si nerozuměl s jedním ze svých spoluhráčů a špatným výhozem namazal přímo na kopačku Mantalose. Ten už si věděl rady a ukázkovým padáčkem zamířil přímo doprostřed branky. Po změně stran tempo hry opadlo, hosté se snažili hrozit hlavně z dálky, nicméně brankář Karnezis nijak náročné situace řešit nemusel. Naopak domácí favorit mohl svůj dostačující náskok ještě navýšit.

Necelých deset minut po přestávce zahrozil ojediněle Kypr, když po přízemním pasu Charalambouse z levé strany vypálil volný Efrem, ovšem ranou z voleje napálil jen stojícího spoluhráče před sebou. V 62. minutě se na opačné straně dostal k hlavičce Mitroglu a hlavou jen velmi těsně minul bližší tyč. Ve zbývajícím průběhu si skvělá řecká defenzíva pohlídala náskok a domácí si tak zaslouženě dokráčeli pro tři body.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, espnfc.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-o

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
pawelFCB

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele