Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina H
10.10.2017 20:45 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Řecko - Gibraltar 4:0

Povinné tři body Řekové v závěrečném klání skupiny bez problémů pohlídali, udrželi druhou příčku před dotírající Bosnou a Hercegovinou a o šampionát v Rusku si nakonec zahrají v listopadové baráži. Gibraltar na jihu Evropy jednoduše neměl šanci, ani na desátý pokus bodově neuspěl, a skončil na zasloužené poslední příčce tabulky.

Slovensko z tohoto rezultátu pochopitelně nemělo žádnou radost, protože právě na něj vyšel černý petr v podobě neúčasti v baráži, ačkoli ve své skupině skončil na druhém místě. K tomu, aby se ještě mohl účastnit play-off, potřeboval, aby Bosna a Hercegovina vyhrála v Estonsku a Gibraltar neprohrál v Řecku. K tomu však očekávaně nedošlo.

Ne že by Řecko předvedlo úplně vyvážený výkon, je totiž pravda, že proti dobře bránícímu Gibraltaru se nedokázalo v první třetině utkání prosadit, ale přesto vlastně mělo situaci pod kontrolou. Do první šance se propracoval Stafylidis, který se snažil prosadit hlavou, jenže na centr Fortounise si nenaběhl ideálně, a tak mířil pouze nad bránu.

Ve 32. minutě se již domácí přece zaradovali z úvodního gólu. Mandalos přenesl hru na pravou stranu, odtud Zeca poslal míč vzduchem na bližší tyčku, kde Torosidis tvrdou hlavičkou překonal brankáře Ibrahima. Pojistit vedení se ovšem mužstvu kouče Michaela Skibbeho nedařilo. A muselo si na tenhle moment počkat až ve druhé půli.

Hosté sice nebyli schopní přiblížit se alespoň nějakým způsobem vyrovnání, přesto však nedrželi úplně špatný průběžný výsledek. Jenže v poslední třicetiminutovce se jejich soupeř přece jenom rozstřílel a dokráčel k pohodlnému vítězství. V 61. minutě navýšil náskok Mitroglou, jenž byl na konci celé moc pěkné kombinace svých spoluhráčů.

V 63. minutě Řecko skórovalo potřetí. Fortounisovu přihrávku sice špatně zpracoval Torosidis, balón ovšem stačil ještě popostrčit Mitroglouovi, který pak z blízkosti nemohl zaváhat. V 69. minutě Mitroglou mohl dovršit hattrick, avšak pouze přestřelil. V 78. minutě se na střeleckou listinu zapsal též Gianniotas, který zužitkoval hlavou pas Stafylidise.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele